Το κινητό τηλέφωνο είναι για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων προέκταση της παλάμης τους, όταν όμως κρατούν τιμόνι, θα πρέπει να το «αποσυνδέουν».

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στους δρόμους του σήμερα είναι η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ένας άνθρωπος που είναι εξαρτημένος στο smartphone του μπορεί να έχει άλλου είδους δικά του προβλήματα από την υπερβολική χρήση του, όταν όμως δεν σταματά να το χρησιμοποιεί καθώς οδηγεί, θέτει σε κίνδυνο και άλλους ανθρώπους γύρω του.

Έρευνες δείχνουν ότι οι εθισμένοι στο κινητό τους τηλέφωνο παρακολουθούν το δρόμο μόνο στο 72% της ώρας που οδηγούν και όπως μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε, είναι πολύ πιθανό να προκληθεί κάποιο ατύχημα από αυτό. Το ποσοστό των οδηγών που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το κινητό τους έχει ανέβει κατά 42% τον τελευταίο χρόνο, από το 4,6% του συνόλου των οδηγών στο 8%, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γεγονός που κάνει ακόμη χειρότερο αυτό το ποσοστό είναι ότι βρίσκονται ανάμεσά μας 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες τη βδομάδα. Για παράδειγμα, είναι πιθανότερο να συναντήσεις στο δρόμο σου έναν μεθυσμένο οδηγό κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά τις 12 το ξημέρωμα, έναν που χρησιμοποιεί το κινητό του ενώ οδηγεί όμως, μπορεί να τον συναντήσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Το πρόβλημα περιμένουμε ότι θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο στα επόμενα χρόνια, αν δεν βρεθεί κάποιο μέτρο ασφαλείας για να αποτρέπει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους όσο κρατούν το τιμόνι.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of