Κάθε εταιρεία που κατασκευάζει ιδιαίτερα αυτοκίνητα, όπως η Ferrari, έχει ένα ειδικό τμήμα που ασχολείται μόνο με τις ειδικές παραγγελίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλει να προσθέσει στο αυτοκίνητό του ο πελάτης, πληρώνοντας με το αζημίωτο φυσικά. Πολλές φορές, οι απαιτήσεις του πελάτη είναι η εταιρεία να φτιάξει ένα εντελώς νέο μοντέλο για εκείνον και αν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το απαιτούμενο ποσό, τότε του το κάνουν!

Κάπως έτσι, όπως κατασκευαστεί πολύ ιδιαίτερες κατασκευές που δεν βγήκαν κανονικά σε παραγωγή αλλά φτιάχτηκαν για έναν και μόνο πελάτη. Φυσικά οι βάσεις του και ο κινητήρας του προέρχεται από κάποιο άλλο μοντέλο της Ferrari όμως τα υπόλοιπα, αλλάζουν! Με αφορμή τη μοναδική P80/C, θυμόμαστε μερικά ακόμη μοναδικά δημιουργήματα του Μαρανέλο.

Ferrari P540 Superfast Aperta

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βασίζεται στην 599 GTB και έχει σχεδιαστεί από τον Pininfarina. Το ιδιαίτερο χρώμα της την κάνει ακόμη πιο μοναδική και η κάρμπον οροφή αναλαμβάνει να κρατήσει χαμηλά τη ζυγαριά, όσο αυτό είναι δυνατόν. Συμφωνούμε ωστόσο με τη γνώμη των περισσότερων, ότι δεν είναι και η πιο όμορφη Ferrari που έχουμε δει.

Ferrari SP 275 RW Competizione 

Το κίτρινο αυτοκίνητο της φωτογραφίας είναι και πάλι ένα σχεδιαστικό δημιούργημα του Pininfarina, σε συνεργασία με το τμήμα Ferrari Special Projects. Στην ουσία πρόκειται για μια F12 με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 770 ίππων, κατευθείαν από την F12tdf. Το χρώμα αποδίδει φόρο τιμής στην αγωνιστική 275 GTB Competizione που κέρδισε τον αγώνα του Le Mans το 1965.

Ferrari Speciale MM 

Όπως λέει και το όνομά της, βασίζεται στη Ferrari 458 Speciale και οι αισθητικές αλλαγές είναι μάλλον λίγες αφού στο πίσω μέρος διαφοροποιείται σημαντικά. Συναντάμε κάποιες λεπτομέρειες από τη νεότερη 488 GTB, αλλά και την κλασική 280 GTO και κατασκευάστηκε για έναν συλλέκτη και φανατικό της μάρκας από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ferrari SP12 EC 

Η «περίεργη» κόκκινη Ferrari της φωτογραφίας είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά διάσημο αυτοκίνητο, κυρίως λόγω του ιδιοκτήτη του. Ανήκει στον Έρικ Κλάπτον, ο οποίος παράγγειλε το αυτοκίνητο στη Ferrari καθώς είναι ερωτευμένος με τη Ferrari Berlinetta Boxer και ήθελε να «αναβιώσει» το συγκεκριμένο μοντέλο. Βασίζεται στην 458 Italia και κόστισε πάνω από 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ferrari SP38 

Το πιο πρόσφατο one off δημιούργημα της Ferrari, πριν την P80/C είναι αυτό. Η SP38 είναι, για έναν περίεργο λόγο, πολύ επιβλητική και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από όπου κι αν πέρναγε. Ο ιδιοκτήτης της πήγε να την παραλάβει ο ίδιος από το εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο και μόλις μπήκε πίσω από το τιμόνι της, έφυγε «σφαίρα» για την πίστα του Fiorano για να δοκιμάσει το νέο του απόκτημα.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of