Αν και στις αρχές της χρονιάς η Lexus παρουσίασε την πέμπτη γενιά της ναυαρχίδας της, του LS, στην έκθεση του Τόκιο αποφάσισε να δείξει ένα νέο concept πάνω στο οποίο προβάλει όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που βλέπει η εταιρία για το άμεσο ή το απώτερο μέλλον.

Το LS+ διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την ούτως ή άλλως εντυπωσιακή σχεδίαση του μοντέλου παραγωγής αν και υπάρχουν αρκετές αλλαγές τόσο στην μάσκα όσο και στο πίσω μέρος. Νέα είναι τα φωτιστικά σώματα με προηγμένης τεχνολογίας LED ενώ υπάρχουν τροχοί 22 ιντσών και κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέπτες.

Εκεί που φαίνεται πάντως να εστιάζει η εταιρία είναι στην εφαρμογή πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο όλων των νέων τεχνολογιών που είναι υπαρκτές σήμερα και με πρόβλεψη για τα επόμενα χρόνια. Η έμφαση δίνεται κατά κύριο λόγο στην ενσωμάτωση ενός κορυφαίου συστήματος αυτόνομης οδήγησης, το οποίο η εταιρία ονομάζει Highway Teammate και που σύμφωνα με τις προβλέψεις της θα μπορουσε να μπει σε αυτοκίνητο παραγωγής από το 2020 κιόλας.

 

Χάρη σ’ αυτό το προχωρημένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το αυτοκίνητο θα είναι ικανό να αλλάζει λωρίδες μόνο του, να παρακολουθεί την κίνηση, ακόμη και να προσπερνά και βέβαια τα κλασικά, δηλαδή να παραμένει στην λωρίδα του σε ασφαλή απόσταση από το εμπρός όχημα.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου κάνουν update άμεσα μέσω της επικοινωνίας με Wi-Fi και το cloud της Lexus και δεν χρειάζεται να πάει σε συνεργείο για να γίνει αυτό. Παράλληλα αυτή η δυνατότητα του επιτρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει στον δρόμο εμπρός και ανάλογα να ετοιμάζεται το ίδιο και ο οδηγός του για τις πρέπουσες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την Lexus το LS+ είναι αυτή την στιγμή μία σπουδή για τις τεχνολογίες του άμεσου μέλλοντος και μία πλατφόρμα δοκιμών όσων μπορούν να εφαρμοστούν στην παραγωγή σε μία πενταετία από τώρα. Το σίγουρο είναι ότι πολλά από αυτά που βλέπουμε στην ιδιαίτερα ξεχωριστή λιμουζίνα της Ιαπωνικής εταιρίας θα είναι μία ρουτίνα σε λίγα χρόνια.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of