Η εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτρικής Porsche Taycan προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς και πλέον το αυτοκίνητο αρχίζει να αποχωρίζεται το έντονο καμουφλάζ επιτρέποντας να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες της σιλουέτας που θα έχει το μοντέλο παραγωγής.

Στις πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου φαίνεται με αρκετή λεπτομέρεια το πίσω μέρος της Taycan που εν τέλει μάλλον θα μοιάζει αρκετά με αυτό της Panamera έχοντας και στοιχεία που θα δούμε στην 992 hybrid. Αντίστοιχα στο εμπρός μέρος όπου επίσης το καμουφλάζ είναι ελάχιστο φαίνεται πως έχουμε μια μίξη των αισθητικών στοιχείων από τα coupe και τετράθυρα μοντέλα της εταιρίας.

Εντύπωση πάντως προκαλούν οι ψεύτικες απολήξεις των εξατμίσεων που δεν γνωρίζουμε εάν τελικά θα υπάρχουν στο μοντέλο παραγωγής ή υπάρχουν απλώς για λόγους παραπλάνησης. Επίσης οι τροχοί του μοντέλου δοκιμών ίσως αποτελούν μια πρόγευση αυτών που τελικά θα υπάρχουν στην Taycan παραγωγής.

Εκτός από τις πρόσφατες φωτογραφίες οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την Taycan μιλούν για ένα τετρακίνητο μοντέλο, με τετραδιεύθυνση και με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες ενώ σε δεύτερο χρόνο υπάρχουν πολλές πιθανότητες και για μια έκδοση Carrera με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Στο video που ακολουθεί ο Mark Webber μιλά για μια απόδοση 600 ίππων ενώ σημειώνει την οξύτητα των οδικών χαρακτηριστικών, πράγμα που σημαίνει πως μιλάμε για μια καθαρόαιμη σε χαρακτήρα Porsche. Επιπλέον παρά το μεγάλο βάρος της λόγω των μπαταριών αναμένεται πως θα ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της ακόμα και απέναντι στα σκληροπυρηνικές εκδόσεις της 911. Η Porsche έχει δηλώσει πως το 0-100 km/h θα έρχεται σε λιγότερο από 3,5’’ ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 250 km/h.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of