Η ιταλική φίρμα παρουσίασε στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, την ανοικτή εκδοχή της 488 Pista, με τις επιδόσεις της να βάζουν φωτιά στην ασφάλτο.

Και εγένετο η Ferrari 488 Pista Spider, ήτοι το 50 κάμπριο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας. Με χρήση ανθρακονήματος κατά μήκος του αμαξώματος και ειδική κατασκευή της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής, το επιπλέον βάρος της 488 Pista Spider, δεν ξεπέρασε τα 91 κιλά. Παράλληλα, εντυπωσιακή είναι η αναλογία ανά ίππο, η οποία αγγίζει το 1,92 και αποτελεί ρεκόρ για κάμπριο μοντέλο της Ferrari.

Για την ιστορία, η ανοικτή έκδοση της 488 Pista εφοδιάζεται με διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 3,9 λίτρων, απόδοσης 720 ίππων και 770 Nm ροπής! Οι επιδόσεις της αγγίζουν την τελειότητα, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,85 δευτερόλεπτα, για το 0-200 χλμ./ώρα της αρκούν 8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα υπερβαίνει τα 340 χλμ./ώρα!

Στον βασικό εξοπλισμό της 488 Pista Spider συναντάμε τα συστήματα «Side-Slip Angle Control 6», «E-Diff3» και «F1-Trac», καθώς και το «Ferrari Dynamic Enhancer» το οποίο ρυθμίζει την πίεση που ασκείται στα δισκόφρενα και δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί στο όριο, ακόμη και δρόμους με στροφές. Σε ότι αφορά στο πότε θα είναι διαθέσιμη η 488 Pista Spider, καθώς και σε τι κόστος, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο από την Ferrari.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of