Η Ferrari παρουσίασε επίσημα την υβριδική SF90 Stradale των 1.000 ίππων που υπόσχεται εξωπραγματικές επιδόσεις με 0 – 100 χμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα της τάξης των 340 χλμ./ώρα.

Είναι πανέμορφη, είναι εξωφρενική, είναι η νέα Ferrari SF90 Stradale. Πρόκειται για μια υβριδική δημιουργία της Scuderia που χρησιμοποιεί τον V8 bi-turbo κινητήρα της F8 Tributo, ο οποίος αποδίδει 780 ίππους, ωστόσο οι μηχανικοί στο Μαρανέλο στρίμωξαν άλλους 220 ίππους μέσω τριών ηλεκτροκινητήρων. Έναν κεντρικό που λειτουργεί με την αρχιτεκτονική που βρίσκουμε στην Formula 1 και μοιάζει με μια MGUK (Motor Generator Unit Kinetic) και βρίσκεται ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης των 3,9 λίτρων και το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων και άλλους δύο κινητήρες έναν σε κάθε εμπρόσθιο τροχό, γεγονός που καθιστά το αυτοκίνητο κατά κάποιο τρόπο τετρακίνητο! Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα διαθέσιμα προγράμματα, τα οποία μπορούν να επιλεχθούν μέσω του eManettino. Toυ μικρού κόκκινου περιστροφικού διακόπτη κάτω δεξιά στο τιμόνι.

Η Ferrari SF90 Stradale διαθέτει και μία λιλιπούτια μπαταρία ιόντων λιθίου 9,7 kWh, που κρίνονται λίγα, τα οποία ωστόσο εξασφαλίζουν αυτονομία στο πρόγραμμα eDrive -με κίνηση απολύτως ηλεκτρικά- της τάξης των 25 χλμ. με το hypercar απολύτως «προσθιοκίνητο» καθώς χρησιμοποιούνται μόνον οι ηλεκτροκινητήρες των εμπρός τροχών με μέγιστη ταχύτητα τα 135 χλμ./ώρα.

Η SF90 Stradale διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα στο κιβώτιό της που το ονομάζει e Side Slip Control (eSSC), στο οποίο ενσωματώνονται το Traction Control (eTC), το brake-by-wire και τα ABS/EBD, αλλά και το Torque Vectoring, το οποίο κατανέμει τη ροπή  στις στροφές ανάμεσα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς τροχούς.

Η SF90 Stradale είναι βελτιωμένη στα σημεία σε σχέση με την LaFerrari καθώς είναι πιο ελαφριά κατά 15 κιλά από αυτήν (1.570 κιλά), έχει 30 κιλά περισσότερη κάθετα παραγόμενη δύναμη στον πίσω άξονα στα 250 χλμ/ώρα 390 κιλά (360 η LaFerrari) ενώ κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,5 μόλις δευτερολέπτων με τελική 340 χλμ./ώρα!

Στο εσωτερικό φυσικά έχει δοθεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και την επιλογή των υλικών, για να μην μιλήσουμε για τη εξωφρενική γενική ποιότητα διαστημόπλοιου. Το… διαστημόπλοιο διαθέτει μια τεράστια οθόνη 16 ιντσών εμπρός από τον οδηγό και ένα τιμόνι που θυμίζει Formula  1, καθώς βρίθει διακοπτών και κουμπιών που ελέγχουν το 80% των λειτουργιών του οχήματος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η  SF90 Sstradale θα κοστίζει γύρω στις 700.000€ με τις παραγγελίες ήδη να έχουν ξεπεράσει τις 2000! Άντε βρε… με γειά.

https://images.carscoops.com/2019/05/bb9fdcb7-ferrari-sf90-stradale-hybrid-2.jpg

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of