Η TOYOTA GAZOO Racing κατέκτησε τις 2 πρώτες θέσεις με τον Tänak να πετυχαίνει hat-trickΗ TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team τερμάτισε στην πρώτη και δεύτερη θέση στο εξαντλητικό Ράλι Τουρκίας με  οδηγούς τους Ott Tänak και Jari-Matti Latvala.  Το αποτέλεσμα αυτό είναι το πρώτο για την ομάδα, από την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA στις αρχές του 2017,τοποθετώντας την  στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών. Ταυτόχρονα είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Tänak και το Toyota Yaris WRC. Πιο συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά που ένας οδηγός ή ομάδα έχει επιτύχει ένα τέτοιο σερί νικών από την τελευταία περίοδο του World Rally Cars που παρουσιάστηκε την περασμένη σεζόν.

Στο ημερολόγιο του WRC, για πρώτη φορά από το 2010, το Ράλι Τουρκίας έδωσετην ευκαιρία σε όλες τις ομάδες και τα πληρώματα να διαγωνιστούν σε ένα τεστ προκλήσεων, με εντελώς καινούργια στάδια πάνω σε τραχιές και βραχώδεις διαδρομές, οι οποίες ήταν εξαιρετικά απαιτητικές για τα αυτοκίνητα και τα ελαστικά τους. Επρόκειτο για ένα ράλι «τριβής», όπου μόνο πέντε World Rally Cars ολοκλήρωσαν τα στάδια χωρίς να χρειάζεται να αποσυρθούν από ένα από τα τρία σκέλη τουλάχιστον. Η προσέγγιση ωστόσο της ομάδας της Toyota και των οδηγών της στο να επικεντρωθούν στην αξιοπιστία και την αποφυγή λαθών έφερε αποτελέσματα.

Οι Tänak και Latvala κατείχαν την πέμπτη και τέταρτη θέση στο τέλος της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο το απόγευμα με μια πολύ μελετημένη & προσεκτική προσέγγιση ανέβηκαν στην κορυφή του πίνακα κατάταξης, καθώς οι αντίπαλοί τους αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Από εκεί, οι δύο οδηγοί υπερέβησαν τα προβλήματα των υπολοίπων σταδίων, με τον Tänak να κερδίζει με 22,3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Latvala, και με σχεδόν ενάμιση λεπτό διαφορά από το τρίτο πλήρωμα.

Ο Esapekka Lappi δεν μπόρεσε να αγωνιστεί την Κυριακή, λόγω του ότι το Σάββατο το πρωί το αυτοκίνητό του υπέστη μεγάλη ζημιά όταν παρέκκλινε της πορείας του. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την Toyota να διεκδικήσει τον μέγιστο αριθμό των 43 βαθμών στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, το οποίο τώρα οδηγεί με πέντε βαθμούς διαφορά, με τρεις γύρους να απομένουν για το τέλος της σεζόν του WRC 2018. Ο Tänak, ο οποίος επίσης έλαβε τρεις βαθμούς για την τρίτη θέση στο Power Stage, ανέβηκε στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των οδηγών, μόλις 13 βαθμούς μακριά από τον πρώτο. Ο Latvala τερμάτισε τέταρτος στο Power Stage, και ανέβηκε στην πέμπτη θέση πίσω από τον Lappi.

www.toyota.com.cy

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of