Η TOYOTA GAZOO Racing ικανοποίησε το ενθουσιώδες κοινό στην έδρα της, κατακτώντας τις 2 πρώτες θέσεις, στον διάρκειας έξι ωρών, αγώνα στο Fuji της Ιαπωνίας, τον τέταρτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA 2018-19.

Μια συναρπαστική κούρσα πραγματοποίησε το # 7 TS050 HYBRID των Mike Conway, Kamui Kobayashi και José María López, κατά την οποία τερμάτισαν μόλις 11.440 δευτερόλεπτα πιο μπροστά από τους συμπαίκτες τους Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima και Fernando Alonso με το # 8 αυτοκίνητο, σημειώνοντας  την 1η νίκη της σεζόν, παρόλο που ξεκίνησαν όγδοοι.

Επισφραγίστηκε έτσι η έκτη νίκη της TOYOTA, από τους επτά WEC αγώνες στην έδρα της, ενώ για τον Mike και τον Kamui, αυτή είναι η πρώτη τους νίκη από τον αξέχαστο θρίαμβο στο Fuji το 2016. Ήταν ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός αγώνας για τον José, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο γύρο και κέρδισε πρώτη φορά αγώνα WEC , έχοντας ενταχθεί στην ομάδα την περασμένη σεζόν.

Το αποτέλεσμα επεκτείνει το προβάδισμα της TOYOTA GAZOO Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ομάδων στους 14 βαθμούς επί του Rebellion Racing. Οι Sébastien, Kazuki και Fernando επέκτειναν το πλεονέκτημά τους στην κατάταξη των οδηγών, με τους Mike, Kamui και José να κινούνται δεύτεροι,  με 13 βαθμούς πιο πίσω.

Η ομάδα είναι αποφασισμένη να επαναλάβει αυτό το αποτέλεσμα, με τον 6ωρο αγώνα WEC της Σαγκάης την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος αυτής της σεζόν.

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of