Δείτε την ιστορική ανάβαση του VW I.D. R Pikes Peak (Video)

Όταν η VW αποφάσισε να κατέβει (ή μάλλον να ανέβει…) στο φετινό Pikes Peak με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε αυτή η απόφαση. Και κανείς βεβαίως δεν είχε κατά νου ότι θα απειλούσε το εκπληκτικό ρεκόρ του Loeb από το 2013 ούτε κανείς μπορούσε να διανοηθεί ότι η διαδρομή θα μπορούσε να γίνει και κάτω από 8 λεπτά.

Και όμως η VW κατάφερε όχι μόνο να πάρει το ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά να συντρίψει και το ρεκόρ των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και στο video που έδωσε στην δημοσιότητα βλέπουμε πόσο πειστικά το εξαιρετικής σχεδίασης όχημά της με τους ηλεκτροκινητήρες των 650 ίππων ανεβαίνει χωρίς “δράματα” και υπερβολές την διαδρομή των περίπου 20 χιλιομέτρων και των 156 στροφών.

Στο video υπάρχει και “ζωντανός” ήχος από το αυτοκίνητο. Και αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του video για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τους ήχους από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να τα αλλάξει όλα, και το I.D. R με αυτόν το απόκοσμο “σφύριγμα” είναι σίγουρα η μορφή των πραγμάτων που θα έρθουν.