Την δημιουργία ενός πλήρως ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου φημολογείται ότι εξετάζουν οι άνθρωποι της Jaguar σύμφωνα και με τελευταίες πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, οι οποίες υποστηρίζονται έως έναν βαθμό και από τα λεγόμενα στελέχους της βρετανικής εταιρίας.

“Η ηλεκτροκίνηση είναι μία πολύ κομψή λύση για ένα αυτοκίνητο και είναι μια τεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί από αυτοκίνητα πόλης μέχρι και σε υπεραυτοκίνητα…όταν οι άνθρωποι αποδεχτούν πως στην πραγματικότητα τα θετικά από την χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι περισσότερα από τα αρνητικά, τότε γιατί να μην γίνει το ίδιο για ένα υπεραυτοκίνητο;”, δήλωσε ο Dave Shaw, επικεφαλής μηχανικός της I-Pace στο Motoring.

Η Jaguar έχει την δική της μικρή παράδοση στην δημιουργία εντυπωσιακών υπεραυτοκινήτων με πιο πρόσφατο παράδειγμα την XJ220 του 1992, η οποία απέδιδε 540 ίππους χάρη στον V6 με τα δύο τούρμπο που χρησιμοποιούσε χωρητικότητας 3,5 λίτρων. Ένα από τα ταχύτερα υπεραυτοκίνητα της εποχής του που παρήχθη σε μόλις 281 μονάδες.

Σε αυτή την φάση φυσικά δεν υπάρχει κανένα περαιτέρω στοιχείο για το συγκεκριμένο concept αφού αποτελεί ιδέα προς εξέταση, οπότε ακόμη και αν δινόταν το πράσινο φως από τους ιθύνοντες της Jaguar θα πρέπει να περιμένουμε λογικά τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια πριν δούμε κάποιο νέο μοντέλο στην παραγωγή.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of