Η Cullinan είναι μια αυθεντική Rolls Royce, όμως δεν περιορίζει την κίνησή της στην άσφαλτο και επιτρέπει τις εκτός δρόμου περιπλανήσεις, πάντα με πολυτέλεια και κύρος!

Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που βλέπαμε τον τελευταίο καιρό, γνωρίζαμε ότι η Rolls Royce ετοιμάζει ένα νέο SUV και μάλιστα είχε διαρρεύσει και το όνομα αυτού. Η Cullinan, έφτασε στη στιγμή που παρουσιάζεται επίσημα και σύμφωνα με τη Rolls Royce, είναι ένα ψηλό αυτοκίνητο για κάθε τερέν. Εμφανισιακά, είναι καθαρόαιμο μοντέλο της μάρκας, με τη χαρακτηριστική μάσκα να υπάρχει εμπρός και τα φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και πάλι τα φωτιστικά σώματα, που θυμίζουν τις υπόλοιπες Rolls Royce, ενώ οι πίσω πόρτες που ανοίγουν σε αντίθετη φορά με τις εμπρός, δίνουν ένα ακόμη σήμα κατατεθέν της βρετανικής εταιρείας. Στο εσωτερικό, βλέπουμε ότι μπορούμε να έχουμε είτε πενταθέσια είτε τετραθέσια διάταξη. Η πολυτέλεια είναι διάχυτη σε κάθε εκατοστό της καμπίνας, με ξύλο, δέρμα και μεταλλικά υλικά να καλύπτουν τις επιφάνειες, ενώ και οι χώροι είναι κορυφαίοι.

Ο χώρος αποσκευών έχει ικανοποιητική χωρητικότητα 560 λίτρων. Η άνεση βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα χάρη στην αερανάρτηση με τις ειδικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει σε αυτή, με αποτέλεσμα να μπορούν να τοποθετηθούν και ζάντες 22 ιντσών χωρίς να θυσιάζεται μέρος του «αρχοντικού» πατήματος μιας Rolls Royce. Σε ο,τι αφορά τον κινητήρα, η Cullinan εφοδιάζεται με τον γνωστό 6 3/4 κινητήρα (6.75 λίτρων), με 12 κυλίνδρους σε διάταξη V.

Έχει δύο τούρμπο και αποδίδει 575 ίππους με 850 Nm ροπή στρέψης, που περνάνε στο δρόμο μέσω και των τεσσάρων τροχών. Διαθέτει, επίσης, τετραδιεύθυνση και η τελική ταχύτητά της είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Τα 0-100 χλμ./ώρα δεν ανακοινώνονται από τη φίρμα και η κατανάλωση του SUV των 2.660 κιλών είναι στα 15,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις. H τιμή της Rolls Royce Cullinan στην αμερικανική αγορά ξεκινά από τις περίπου 275.000€.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of