Το Lexus ES είναι αρκετά δημοφιλές στο εξωτερικό (ιδίως στις ΗΠΑ), όντας όπως πάντα μία αξιόλογη εναλλακτική στην κυριαρχία των ευρωπαϊκών σεντάν πολυτελείας. Η Lexus αποφάσισε να προχωρήσει σε μία μεγάλη ανανέωσή του, με στόχο να το κρατήσει επίκαιρο και ελκυστικό στην αγορά αυτών των μοντέλων.

Πρόκειται για την έκτη γενιά του και παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου που γίνεται αυτές τις ημέρες. Βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα GA-K της Toyota, γεγονός που επέτρεψε στην Lexus να μεγαλώσει το ES σε όλες του τις διαστάσεις.

Όπως και στις προηγούμενες γενιές του θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την βενζινοκίνητη ES 350 και την υβριδική 300h. Η πρώτη κινείται από έναν V6 των 3,5 λίτρων με απόδοση στους 306 ίππους και 362 Νm ροπής (σημαντική η αύξηση από τους 270 ίππους της προηγούμενης έκδοσης). Υπάρχει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων ενώ στα σχέδια της εταιρίας υπάρχει και μία τετρακίνητη έκδοση που θα προστεθεί αργότερα, δίπλα στην υπάρχουσα με την κίνηση μόνο εμπρός.

Το υβριδικό 300h έχει νέες μπαταρίες νικελίου οι οποίες είναι μικρότερες από πριν και έναν πιο συμπαγή ηλεκτροκινητήρα που είναι και αυτός ελαφρύτερος. Ο κινητήρας είναι ένας 2,5 λίτρων που λειτουργεί με τον κύκλο Άτκινσον, που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα φθάνει σε συνδυασμένη απόδοση στους 218 ίππους.

Η πιο ενδιαφέρουσα πάντως είδηση από την ανανέωση αυτή, αφορά την προσθήκη μιας έκδοσης με την ονομασία F-Sport. Αν και διατηρεί τον κινητήρα των 3,5 λίτρων, διαθέτει επιπλέον ρυθμιζόμενη ανάρτηση που πρώτη φορά εμφανίστηκε στο LC Coupe, και παράλληλα ένα πρόγραμμα οδήγησης Sport+ που μεταξύ άλλων επεμβαίνει και ενισχύει τον ήχο του κινητήρα.

Σημαντική είναι και η αναβάθμιση σε ότι αφορά το σαλόνι με νέα υλικά και διαφορετική, πιο μίνιμαλ σχεδίαση (για τα δεδομένα της Lexus πάντα). Yπάρχει επίσης πληθώρα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον οδηγό, καθώς και ένα πληθωρικό σύστημα infotainment με οθόνη 12,3 ιντσών στις ακριβές εκδόσεις. Επίσης εφοδιάζεται με την “ομπρέλα” συστημάτων ασφαλείας Lexus Safety System+ 2.0 που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα πρόβλεψης σύγκρουσης καθώς και αναγνώριση πεζών και ποδηλατών.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of