Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 πωλήθηκαν 280,300 οχήματα Toyota και Lexus, καταγράφοντας μια αύξηση  +4% σε σχέση με το 2017. Το συνολικό μερίδιο αγοράς του ομίλου αυξήθηκε στο 5.1%.

Οι πωλήσεις υβριδικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 18% και έφτασαν τις 125,400 μονάδες. Τα εν λόγω αυτοκίνητα τώρα αντιπροσωπεύουν το 45% των συνολικών πωλήσεων της TME για το πρώτο τρίμηνο, και φτάνουν στο εντυπωσιακό 55% μόνο στη Δυτική Ευρώπη.

Το επιτυχημένο λανσάρισμά του Toyota CHR οδήγησε σε μία ισχυρή εκκίνηση για το 2018. Με τις πωλήσεις του υβριδικού Toyota CHR να φτάνουν το  80% του συνόλου των πωλήσεων του μοντέλου, το Toyota CHR κατάφερε να συμβάλει στη στροφή της προτίμησης των πελατών της Toyota στα υβριδικά.

Αυτή η ισχυρή απόδοση του πρώτου τριμήνου υποστηρίχθηκε επίσης από το Yaris Hybrid, το Auris Hybrid και το RAV4 Hybrid, επιτυγχάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Οι πωλήσεις της Lexus αυξηθήκαν κατά +2%, με ένα μέσο εύρος συνολικών υβριδικών πωλήσεων 98% στη Δυτική Ευρώπη, η Lexus συμβάλλει σημαντικά στην υβριδική επιτυχία.

Ο Δρ Johan van Zyl, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe αναφέρει, “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε την ισχυρή δυναμική μας να συνεχίζεται από το 2017 στο 2018. Η ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται και η απόδοσή μας είναι ακόμα πιο δυνατή. Η υβριδική μας ηλεκτροκίνητη σειρά 16 μοντέλων Toyota και Lexus αντιπροσωπεύει πλέον το 45% των συνολικών μας πωλήσεων. Αναμένω ότι το 2018 θα είναι ένα ακόμη ισχυρό έτος για την Toyota με αυξανόμενες πωλήσεις, ειδικά στα υβριδικά “.