Η τέταρτη γενιά του Ford Focus παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται να γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες των νέων Focus ST και RS, αλλά οι συγκεκριμένες του X-TOMI Design βασίζονται στο μοντέλο που παρουσιάστηκε χθες και δείχνουν αρκετά κοντά στην πραγματικότητα.

Η γκάμα κινητήρων βενζίνης του νέου Focus διαθέτει 3κύλινδρα σύνολα στα 1.000 και 1.500 cc, με απόδοση από 85 έως 182 ίππους. Η έκδοση ST θα διατηρήσει στο έπακρο το συνδυασμό σπορ και πολιτισμένου χαρακτήρα, αλλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα αφήσει πίσω το 2λιτρο τούρμπο κινητήρα των 250 ίππων που χρησιμοποιεί σήμερα.

Στη θέση του θα χρησιμοποιήσει ένας από τους μικρότερους της εταιρείας, προκειμένου να επιτρέψει στη Ford να ικανοποιήσει τις προδιαγραφές ρύπων που θα ισχύσουν από το 2021.

Το δύσκολο λοιπόν για τη Ford είναι αφενός να ικανοποιήσει αυτή τη συνθήκη, αφετέρου να μη μείνει πίσω στο κομμάτι της απόδοσης ειδικά στα ST μοντέλα της.

Για να το καταφέρει, το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιήσει τον 4κύλινδρο 1.500άρη που χρησιμοποιεί στα σημερινά μοντέλα της και όχι τον 3κύλινδρο που πρόσφατα είδαμε στο Fiesta ST και τη νέα γενιά του μοντέλου. Μετά τις βελτιώσεις του τμήματος Ford Performance, η απόδοσή του αναμένεται να ανέβει κοντά στους 280 ίππους, κάτι που σημαίνει ειδική ισχύ 187 PS/lt.

Εκτός από την βενζινοκίνητη, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η ντίζελ έκδοση ST, η οποία θα διατηρήσει το 2λιτρο μοτέρ που χρησιμοποιεί σήμερα.

Τέλος, η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση RS αναμένεται να παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο και θα χρησιμοποιεί το νέο «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης 48V που θα έχουν και άλλα μοντέλα της φίρμας.

Ο συνδυασμός θερμικού και ηλεκτρικού μοτέρ αναμένεται να του χαρίσει πάνω από 400 ίππους, φέρνοντάς το δίπλα στα γερμανικά hyper hatch. Πέρα όμως από την αυξημένη απόδοση και την βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών που θα έχει νέα γενιά, το «ήπιο» υβριδικό σύστημα θα μειώσει δραστικά και τις εκπομπές ρύπων.