Αν παρατηρήσεις το Focus της 4ης γενιάς, θα βρεις κάμποσες σχεδιαστικές ομοιότητες με γνωστά μοντέλα. Συμβαίνει συχνά τελευταία, τα νέα μοντέλα δημοφιλών κατηγοριών να μας θυμίζουν άλλα – και το νέο Focus μας δημιουργεί την ίδια αίσθηση déjà vu.

Εδώ που τα λέμε, λογικό είναι, αφού πρώτα απ’ όλα οι βασικές αναλογίες ενός αυτοκινήτου υπαγορεύονται ουσιαστικά από πρακτικές ανάγκες. Έπειτα, είναι και οι απαιτήσεις της κατηγορίας, όπως π.χ. η χαμηλή, χυτή γραμμή της σκεπής στα SUV κουπέ, ή οι τάσεις της τρέχουσας μόδας, όπως η διχρωμία. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι μετακινήσεις των σχεδιαστών από εταιρεία σε εταιρεία – π.χ. το Renault Kadjar θυμίζει το Mazda CX-7 αφού έχουν τον Laurens van den Acker ως κοινό παρονομαστή.

Έτσι, πάντα βρίσκουμε ομοιότητες ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα. Στο νέο Focus όμως είναι κάμποσες, με τις εξής επτά να χτυπούν αμέσως στο μάτι:

Η μάσκα της Aston Martin Rapide
Εδώ και καιρό η μάσκα στα Ford θυμίζει Aston Martin. Και η μεγαλωμένη του νέου Focus φέρνει στο νου τη Rapide – ή ακόμα και το τελευταίο Mazda MX-5.

To Focus (πάνω) και η Rapide (κάτω)

 

Τα εμπρός φώτα του Ford C-Max
H ομοιότητα με ένα μοντέλο της ίδιας μάρκας είναι κάτι φυσικό. Όμως αυτό που εκπλήσσει εδώ είναι ο δανεισμός στοιχείου από ένα σχετικά παλιό μοντέλο.


To Focus (πάνω) και το C-Max (κάτω)

 

Τα πλευρικά νεύρα του Mazda 3
Η πτύχωση του αμαξώματος σε σχήμα τόξου, που ξεκινά από τα φώτα και σβήνει μέσα στις πόρτες, αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό των Mazda.


To Focus (πάνω) και το Mazda 3 (κάτω)

 

Το πίσω πλευρικό παράθυρο της BMW 1 Series
Το τρίτο πλευρικό παράθυρο στο νέο Focus καταλήγει σε καμπύλη που θυμίζει την τυπική Hofmeister kink των BMW.


To Focus (πάνω) και η BMW 1 Series (κάτω)

 

Τα πίσω φώτα του Fiat Tipo
Τα μεγάλα, οριζόντια φωτιστικά σώματα,  που επεκτείνονται λεπταίνοντας στην πίσω πόρτα από τη μια πλευρά, ενώ από την άλλη αγκαλιάζουν τον πίσω «ώμο», θυμίζουν επίσης Hyundai i30 ή και Toyota Auris.


To Focus (πάνω) και το Fiat Tipo (κάτω)

 

Οι ζάντες του Renault Mégane RS
Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για σύμπτωση, αφού το Mégane RS παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες. Όμως οι πρώτες του εικόνες είχαν διαρρεύσει εδώ κι ένα χρόνο.


To Focus (πάνω) και το Mégane RS (κάτω)

 

Το ταμπλό του Hyundai i30 
Μια οθόνη πολυμέσων σε μορφή tablet, πάνω από τους κεντρικούς αεραγωγούς και τα χειριστήρια του κλιματισμού, και μια γενική σχεδίαση με οριζόντιες γραμμές.


To Focus (πάνω) και το Hyundai i30 (κάτω)

 

drive.gr