Το κόκκινο αρχέτυπο Mini στο σταντ της βρετανικής εταιρείας στην έκθεση της Νέας Υόρκης είναι ένα και μοναδικό. Κι αυτό γιατί κάτω από το κλασικό αμάξωμά του υπάρχουν ένας ηλεκτροκινητήρας και μια μπαταρία, που το καθιστούν ηλεκτροκίνητο.

Λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται, ενώ το μόνο που αποκαλύπτει την ιδιαιτερότητά του είναι τα χαρακτηριστικά κίτρινα λογότυπα του Mini Electric στο σήμα του και στις μικρές του ζάντες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως με έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει την ισχύ του άμεσα και από μηδενικές στροφές, ο χαρακτήρας αλά go kart του κλασικού Mini θα γίνεται ακόμα πιο έντονος και διασκεδαστικός.

Του χρόνου πάντως θα παρουσιαστεί η πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του σύγχρονου 3θυρου Mini, η εμφάνιση της οποίας θα συμπέσει με τα 60 χρόνια του αρχέτυπου του Αλέξανδρου Ισιγόνη. Με την παρουσία του η βρετανική μάρκα θα είναι η πρώτη του ομίλου BMW με ηλεκτρική έκδοση στάνταρ μοντέλου της γκάμας της, στην οποία υπάρχει ήδη το plug-in υβριδικό Mini Cooper S E Countryman ALL4, με τη συνδυαστική ισχύ των 224 ίππων.