Ποιος είπε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αργά και βαρετά; Πολλοί μπορεί να το πιστεύουν όμως στην πραγματικότητα, τα μοντέλα που αντλούν ενέργεια από μπαταρίες είναι εξαιρετικά γρήγορα.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η άμεση παροχή της ροπής με το πάτημα του γκαζιού, σε συνδυασμό με τη μια μόνο σχέση του κιβωτίου ταχυτήτων και την απουσία ιδανικού φάσματος περιστροφής που συναντάμε στα μοτέρ εσωτερικής καύσης, καθιστούν τους ηλεκτροκινητήρες ροπάτους και ισχυρούς!

Απόδειξη τα δέκα παρακάτω μοντέλα που είναι και τα ταχύτερα ηλεκτρικά που μας έχει προσφέρει η μέχρι σήμερα τεχνολογία. Αν έπρεπε να αναφέρουμε μερικά αρνητικά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, θα λέγαμε την αυτονομία τους και την απουσία ήχου που εξιτάρει τον οδηγό, όμως σίγουρα δεν θα έπρεπε να τα έχουμε στο μυαλό μας ως αργά! Δείτε παρακάτω, δέκα… αθόρυβους πυραύλους!

10) Tesla Roadster 

Το Tesla Roadster πρώτης γενιάς είναι ένα κάμπριο διθέσιο μοντέλο που γνωρίσαμε το 2008. Έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, δηλαδή γρηγορότερα από αρκετά supercars της σημερινής εποχής!

9) Renovo Coupe 

Μοιάζει με Shelby Cobra Daytona, όμως στην πραγματικότητα, το Renovo Coupe είναι γρηγορότερο από αυτή και μάλιστα, κατά πολύ. Έχει 500 ίππους και μπορεί να ολοκληρώσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα!

8) Faraday Future FFZERO1 

https://insideevs.com/wp-content/uploads/2016/05/FFZERO_Ext_6.jpg

Το φουτουριστικό μοντέλο με τις εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές δεν δείχνει μόνο επιθετικό, αλλά είναι σε θέση να «δαγκώσει» ο,τι καθίσει δίπλα του. Έχει ισχύ άνω των 1.000 ίππων και για αυτό, τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ζήτημα 3,0 δευτερολέπτων!

7) Detroit Electric SP:01 

Κοιτώντας το μοντέλο της Detroit Electric, μας έρχεται στο μυαλό ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, η Lotus Exige. Δεν είναι η ιδέα μας, αφού όντως, βασίζεται στο βρετανικό αυτοκίνητο, όμως είναι ακόμη γρηγορότερο από αυτό. Σημειώστε 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και… είστε μέσα.

6) Wrightspeed X1 

Το Ariel Atom είναι ένα αυτοκίνητο με αίσθηση καρτ και φανταστικές επιδόσεις και πάνω σε αυτό, έχει «χτιστεί» το Wrightspeed X1. Το ηλεκτρικό μοντέλο έχει μοτέρ 260 μόλις ίππων, όμως εκτοξεύει το ελαφρύ αμάξωμα στα 100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

5) Rimac Concept One 

Το κροατικό Rimac Concept One είναι ταχύτατο με επιδόσεις που… σκοτώνουν, όπως παραλίγο να μάθει από πρώτο χέρι ο Ρίτσαρντ Χάμοντ, που είχε ένα σφοδρό ατύχημα, από το οποίο ευτυχώς, επέζησε. Το αυτοκίνητο έχει κινητήρα 1.100 ίππων και τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα.

4) Tesla Model S P100D 

Η κορυφαία έκδοση του Tesla Model S είναι η P100D και στο ίντερνετ βλέπουμε πάρα πολλά βίντεο όπου… δικάζει Ferrari, Lamborghini, ακόμη και Bugatti. Ο λόγος είναι τα μόλις 2,7 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να φτάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα.

3) Datsun The White Zombie 

Ένα Datsun στη λίστα με τα γρηγορότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο; Ναι, σωστά διαβάζετε, και μάλιστα βρίσκεται και στην τρίτη θέση. Το ιαπωνικό μοντέλο έχει φορέσει έναν ηλεκτροκινητήρα με ικανή απόδοση, ώστε να του δίνει επιδόσεις της τάξεως των 1,8 δευτερολέπτων για τα 0-100 χλμ./ώρα!

2) Blood Shed Motors Zombie 222

Μια παλιά Ford Mustang δέχτηκε ολική μετατροπή σε ηλεκτροκίνητη και απέκτησε 800 ίππους, που της χαρίζουν εξαιρετικές επιδόσεις. Τα 100 χλμ./ώρα, τα φτάνει μέσα σε μόλις 1,79 δευτερόλεπτα, λιγότερα δηλαδή και από μονοθέσιο της Formula 1!

1) Grimsel – ETH Zurich

Το ταχύτερη ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο προέρχεται από την Ελβετία και είναι κατασκευασμένο από μαθητές. Χάρη στην ευρεία χρήση ανθρακονημάτων, που κράτησε το βάρος χαμηλά, ένα σοφιστικέ σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και μια τεράστια αεροτομή, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,51 δευτερόλεπτα!

 

gazzetta.gr