Το 6κύλινδρο ρόουντστερ έρχεται να κάνει παρέα στις συνέχειες των Jaguar Lightweight E-type και Jaguar XKSS. Μέσα από ένα πρόγραμμα που εξέλιξε η εταιρεία το 2014 για να αποδώσει εκ νέου τις εκσυγχρονισμένες εκδόσεις των πιο εμβληματικών μοντέλων της, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Το τελευταίο αυτό αυτοκίνητο, αν και κατασκευασμένο εφέτος, θα μοιάζει ακριβώς με την αρχική D-type, η οποία νίκησε στις 24 Ώρες του Le Mans τρεις φορές από το 1955 έως το 1957.

Ο Tim Hannig, επικεφαλής της Jaguar Land Rover Classic, χαρακτήρισε το αυτοκίνητο ως ένα έργο «που γίνεται μια φορά στη ζωή». Η D-type είναι πιθανό να κοστίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο στερλίνες (1,13 εκατ. ευρώ), και είναι ένα ιδιαίτερα σαγηνευτικό αυτοκίνητο, κρίνοντας και από τις προηγούμενες αναβιώσεις.

Μια ορίτζιναλ D-type που ανήκε κάποτε στο Bernie Ecclestone, πρώην επικεφαλής της Formula 1, διατέθηκε προς πώληση για 12 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα σε δημοπρασία της Gooding & Co. στην Arizona. Και ενώ αυτή δεν πουλήθηκε, ο οίκος Sotheby’s πώλησε μια D-type το 2016 για σχεδόν 22 εκατ. δολάρια. Μην σας παραξενεύει η τιμή. Μια Jaguar D-type βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα πιο ακριβά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.