Σχεδόν ένα μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, η ΚΙΑ, έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο-teaser για το νέο Ceed.

Mετά από ένα ιδιαίτερα “πλούσιο” 2017 (με μοντέλα όπως το Picanto, Rio και Stonic), η KIA συνεχίζει και το 2018 την επίθεσή της στην Ευρωπαϊκή αγορά, με ένα μοντέλο ιδιαίτερα σημαντικό για την γκάμα της (

Το νέο Ceed (καταργείται το προηγούμενο όνομα Cee’d) θα είναι διαθέσιμο με πεντάθυρο αμάξωμα και στέϊσον, ενώ οι διαστάσεις αναμένονται σχεδόν ίδιες με του τωρινού μοντέλου. Στο εσωτερικό θα υιοθετηθεί το στιλ του Stonic με βασικό στοιχείο την κεντρική οθόνη αφής.

Σχετικά με τους κινητήρες θα συνεχίσει να υπάρχει και diesel έκδοση, μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 1.600άρη με τα 110 άλογα. Αργότερα αναμένεται και μία mild hybrid στα 48V που θα πληροί τις νέες νόρμες.

Την σειρά των turboκινητήρων βενζίνης συμπληρώνουν ο 3-κύλινδρος των 1.000 κ.εκ. με 120 ίππους, καθώς και ένας νέος στα 1.400 κ.εκ. με 140 ίππους. Το νέο Ceed αναμένεται να κάνει το ντεπούτο του στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο καλοκαίρι, ενώ στην χώρα μας αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου.