Δείτε πόσο κοστίζει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής!

Το όνειρο ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου είναι τόσο παλιό όσο και η ίδια η αυτοκίνηση, ενώ εδώ και δεκαετίες έχουν γίνει άπειρες προσπάθειες, ελάχιστες επιτυχημένες και οι περισσότερες από αυτές ως ειδικά εφέ σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, καθώς η εταιρία Pal-V ανακοίνωσε ότι στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, το Liberty.

Όπως βλέπουμε από την φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα πρόκειται για ένα όχημα με αρκετά φουτουριστική και αεροδυναμική σχεδίαση, το οποίο διαθέτει ένα σύστημα από έλικες που είναι έτοιμοι για πτήση μέσα σε διάστημα κάτω των 10 λεπτών.

Για την κίνησή του χρησιμοποιεί δύο αεροπορικούς κινητήρες της Rotax ενώ οι προδιαγραφές του ανταποκρίνονται τόσο στους οδικούς όσο και τους αεροπορικούς κανόνες.

Όπως ανακοινώνει η εταιρία, το Liberty βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών και στην Γενεύη θα παρουσιαστεί στην μορφή που θα έχει ως όχημα παραγωγής. Όσο για την τιμή του αυτή αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 350.000 ευρώ!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of