Αν και ήδη βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις της νέας ημέρας στην αυτοκίνηση, η Volvo σκοπεύει να επιταχύνει το βήμα της, ανακοινώνοντας ότι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα είναι ένα hatchback με στοιχεία από coupe το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο 40.2 που βλέπουμε στην φωτογραφία, με κάποιες αλλαγές που κρίνονται απαραίτητες για να βγει ένα αυτοκίνητο σε παραγωγή. Από άποψη μεγέθους θα βρίσκεται κοντά στην οικογένεια των μοντέλων της σειράς 40, δηλαδή τα S40 και V40.

To αυτοκίνητο θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα της εταιρίας CMA, η οποία έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να δεχτεί πολλές μορφές κινητήρων, μεταξύ των οποίων και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα. Ο υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας Henrik Green δηλώνει ότι η αυτονομία του θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Όπως υποστηρίζει, η Volvo βρίσκεται σε φουλ εξέλιξη του μοντέλου αν και συνεχώς προκύπτουν νέα όρια τα οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν. Ο ίδιος δήλωσε ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει μία modular μπαταρία, η οποία θα επιτρέπει να μπορείς να παραγγείλεις το αυτοκίνητο με διαφορετικές ιπποδυνάμεις και διαφορετική αυτονομία σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Στόχος είναι να έχουν ένα φθηνό μοντέλο βάσης, και από εκεί και πέρα να αποφασίζει ο καταναλωτής πόσο περισσότερο θέλει να πληρώσει για την έξτρα ισχύ και αυτονομία.

Πέρσι η Volvo είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” όλη την γκάμα της μέχρι το 2019, όταν τα αυτοκίνητά της θα πάψουν να έχουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μέχρι το 2025 η Σουηδική εταιρία θέλει να έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of