Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι μετά το Kodiaq και το Karoq η Skoda ετοιμάζει ένα ακόμα SUV, το τρίτο στην σειρά αυτού του είδους των μοντέλων της. Και στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει το πρωτότυπο “Vision X” το οποίο θα δείχνει μια πρώτη εικόνα για το πως θα είναι στην τελική του μορφή το αυτοκίνητο που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Seat Arona και το επερχόμενο VW T-Cross.

To πρωτότυπο θα έχει όπως βλέπουμε και από τα σκίτσα που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία ένα ιδιαίτερα νεανικό σχήμα, με την γραμμές του να αποτελούν μία ακόμα πιο μοντέρνα εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρίας, ενώ θα είναι βαμμένο σε ένα εντυπωσιακό πράσινο χρώμα.

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα θα είναι και εδώ διπλά, κάτι που μάλλον θα δούμε στο μέλλον και σε άλλα αυτοκίνητα της εταιρίας, ενώ οι κρυφές χειρολαβές στις πόρτες, μάλλον δεν θα δουν το φως της παραγωγής.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί με αρκετά στοιχεία της σχεδίασης του Vision X, όπως για παράδειγμα οι υπερβολικές ζάντες των 20 ιντσών ή τα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία δείχνουν μεν εντυπωσιακά, όμως δύσκολα θα περάσουν στο τελικό μοντέλο.

Στο εσωτερικό ακολουθείται η τάση της εποχής για μινιμαλιστική σχεδίαση, με το κύριο χαρακτηριστικό να είναι μία μεγάλη οθόνη για το σύστημα Infotainment. Οι φυσικοί διακόπτες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο ενώ και ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες, πέρα από το ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, που θα αποτελεί πρόλογο των αντίστοιχων συστημάτων που θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους σε αυτοκίνητο της Skoda πριν το τέλος της δεκαετίας.

Η Skoda ετοιμάζει και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία έχει εντάξει στο πρόγραμμά της για το 2025, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε το ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που θα πουλά να είναι κάποιας μορφής ηλεκρικό.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of