Το Ka+ περνά στην δεύτερη φάση της ζωής του με μία εκ βάθρων ανανέωση τόσο σε ότι αφορά την εμφάνιση όσο και τα μηχανικά του μέρη. Το εισαγωγικό μοντέλο της Ford είναι πλέον πολύ πιο κοντά στην σχεδιαστική γλώσσα των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρίας, με πιο δυναμική εμφάνιση, ιδίως στην ανανεωμένη μάσκα, με τα πιο μεγάλα φωτιστικά σώματα και τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Το αξιοσημείωτο στο νέο Ka+ είναι ότι προστίθεται στην γκάμα και μία έκδοση με την ονομασία Active με λίγο πιο crossover χαρακτηριστικά, τόσο σε ότι αφορά την εμφάνιση (με τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος) όσο και με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+2,3 εκατοστά).

Στο σαλόνι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα των υλικών, ενώ οι πλουσιότερες εκδόσεις διαθέτουν νέα έγχρωμη touch-screen διάστασης 6,5’’ που συνδυάζεται με την πλατφόρμα Sync3 και πλήρη υποστήριξη smartphone.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων την θέση του 1.2 Duratec παίρνει ένας νέος τρικύλινδρος 1.2 Ti-VCT που προσφέρει 10% περισσότερη ροπή στις 1.000-3.000 σ.α.λ. Προς το παρόν η Ford δεν έχει ανακοινώσει την ισχύ του. Νέα έκδοση είναι η ντίζελ 1.5 TDCi με 95 ίππους και 215 Nm και εκπομπή στα 99 γρ. CO2/χλμ. Οι δύο νέες εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα start-stop και νέο χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of