Μία νέα σπορ έκδοση του Grand Jerokee ετοίμασε η Jeep, με την επωνυμία S και στόχο ένα πιο δυναμικό κοινό που θέλει ένα πιο ξεχωριστό SUV. Η έκδοση έχει τα χαρακτηριστικά “S” και ξεχωρίζει από την μαύρη μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, την διπλή εξάτμιση στο πίσω μέρος καθώς και κάποιες αισθητικές επεμβάσεις σε Low Gloss Granite Crystal.

Αντίστοιχες είναι και οι επεμβάσεις στο εσωτερικό με εκτεταμένη χρήση διακόσμησης από μαύρο ξύλο και δερμάτινες επενδύσεις στο σαλόνι που μοιάζουν αρκετά με την έκδοση SRT. Υπάρχει επίσης η τελευταία γενιά του συστήματος Uconnect με οθόνη αφής 8,4 in, ενσωματωμένο Apple CarPlay και συμβατότητα με το Android Auto. Το ηχοσύστημα είναι ένα της Alpine με 506 Watt και στάνταρ σύστημα ενεργού περιορισμού των θορύβων.

Switzerland, Grisons, Upper Engadin, Majola Pass near St. Moritz

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη υπάρχει η γνωστή μετάδοση Quadra-Drive II με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό ενώ διατίθεται και το ειδικό σύστημα Selec-Terrain της Jeep με τα πέντε προγράμματα οδήγησης (Auto, Snow, Sand, Mud και Rock). Η εταιρία επίσης ανακοινώνει ότι στην συγκεκριμένη έκδοση υπάρχουν πάνω από 70 συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης για τον οδηγό.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, είναι ο diesel Multijet II των 3.000 cc και των 250 PS, ο V6 βενζίνης των 3.600 cc των 286 PS και βέβαια ο V8 Hemi των 5.700 cc και των 352 PS. Η έκδοση θα πωληθεί σε αρκετές αγορές της Ευρώπης με ένα μικρό premium στην τελική τιμή και στόχο τις σπορ εκδόσεις αντίστοιχων μεγάλων SUV.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of