Ένα αυτοκίνητο που δεν… περιμέναμε αποκάλυψε η Toyota, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει την προσοχή της στα μικρότερα και περισσότερο εμπορικά μοντέλα.

Ωστόσο η μάρκα εξελίσσει πάρα πολύ και την υβριδική τεχνολογία και στο hypercar που βλέπουμε στις φωτογραφίες, έχουν εφαρμοστεί οι πιο προηγμένες λύσεις για το συνδυασμό βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Ονομάζεται GR Super Sport Concept και κινείται από έναν V6 των 2.4 λίτρων με δύο τούρμπο και ένα μοτέρ ρεύματος, που μαζί καταφέρνουν να φτάσουν τους 1.000 ίππους ισχύος! Η Toyota εξέλιξε το μοντέλο της μαζί με το αγωνιστικό τμήμα, Gazoo Racing όμως για την ώρα έχουν αποφύγει να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Από τις φωτογραφίες, βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν φωτιστικά σώματα, κανονικά παράθυρα, συμβατικές πόρτες ή καθρέπτες, οπότε σίγουρα δεν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Δεν γνωρίζουμε όμως αν τελικά η Toyota θα αποφασίσει να το διαθέσει στην αγορά, έστω και σαν ένα περιορισμένης διαθεσιμότητας αγωνιστικό μοντέλο. Όπως κι αν έχει όμως, μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πρεστίζ της φίρμας ένα hypercar σαν κι αυτό, ενώ σίγουρα δείχνει την πρόθεση της εταιρείας να κατασκευάσει κάτι πραγματικά σπορ στο επόμενο διάστημα.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of