Γνωρίζαμε ότι η Mercedes-Benz θα αποκαλύψει τη νέα G-Class στα μέσα Ιανουαρίου και επίσης, είχαμε κάποιες φωτογραφίες που είχαν «διαρρεύσει» από αυτή, όμως τώρα έγινε και η επίσημη παρουσίαση που δίνει στο φως ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. Η εμφάνισή της είναι τυπική για G-Class με τετράγωνο σχήμα αμαξώματος, στρογγυλά φωτιστικά σώματα εμπρός και παραλληλόγραμμα πίσω, ενώ η γενικότερη αισθητική της αποπνέει κύρος, δυναμισμό και πολυτέλεια.

Βασίζεται σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας και εφοδιάζεται με τρία διαφορικά με ποσοστό κλειδώματος 100%, ενώ έχει γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής 31, 26 και 30 μοίρες αντίστοιχα. Περνά από υδάτινο εμπόδιο ύψους έως και 70 πόντων και η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 241 χιλιοστά! Έτσι, εγγυάται ότι περνά από πολύ δύσβατα εδάφη που με ελάχιστα εργοστασιακά οχήματα θα μπορούσες να προσεγγίσεις. Στο εσωτερικό της νέας G-Class συναντάμε έναν πολυτελή και ποιοτικό διάκοσμο, στα πρότυπα μιας γνήσιας Mercedes-Benz.

Δέρμα, ξύλο κι αλουμίνιο καλύπτουν τις περισσότερες επιφάνειες ενώ έχουμε δύο μεγάλες οθόνες να κλέβουν την παράσταση, μια στην κεντρική κονσόλα και μια στη θέση του πίνακα οργάνων. Ανάμεσα στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται πλειάδα λειτουργιών όπως τα καθίσματα με δυνατότητα θέρμανσης, εξαερισμού και μασάζ, αλλά και ένα ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας με 16 ηχεία της Burmester.

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, η μάρκα δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την γκάμα, όμως στην αρχή θα διατίθεται με έναν πολύ ισχυρό V8 βενζινοκινητήρα των 4.0 λίτρων με δύο τούρμπο, που αποδίδει 420 ίππους και 610 Nm ροπής. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης του Ντιτρόιτ και εκεί, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ρώτησε τον εκπρόσωπο της Mercedes αν θα υπάρξει στο μέλλον ηλεκτροκίνητη έκδοση. Εκείνος απάντησε σύντομα και περιεκτικά, λέγοντας «μείνετε συντονισμένοι». Συνεπώς, αργότερα, θα έχουμε περισσότερα νέα για τα μοτέρ που θα εφοδιάζουν τη νέα G-Class. Στη Γερμανία, οι τιμές θα ξεκινούν από τις 107.000€.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of