Μέχρι το 2020, η Κίνα θέλει περισσότερο από το 50% των αυτοκινήτων στους δρόμους της να έχουν τεχνητή νοημοσύνη, όπως αναφέρει το Reuters.

Το πλάνο της χώρας είναι να τα Smart Vehicles, όπως θα ονομάζονται, που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένα σε ένα μεγάλο δίκτυο στις πιο σημαντικές πόλεις της χώρας και θα υποστηρίζουν διάφορες λειτουργίες, που με τα σημερινά αυτοκίνητα είναι αδύνατο να γίνουν.

Το 90% των μεγάλων πόλεων και των πιο βασικών αυτοκινητόδρομων θα καλυφθεί από το εν λόγω δίκτυο και τα οχήματα θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ η Κίνα θέλει να πρωτοπορήσει στον συγκεκριμένο τομέα και να γίνει ο ηγέτης σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι και το 2025.

Το πλάνο λέει ότι το 2035 η χώρα θα έχει αποκτήσει μια παγκόσμια φήμη για τα προηγμένα αυτοκίνητα με την τεχνητή νοημοσύνη, όμως το μόνο πρόβλημα που προκύπτει είναι οι… χάκερς και πως θα μπορούν να αντιμετωπίζονται, αν καταφέρουν να σπάσουν τις δικλείδες ασφαλείας του δικτύου. Για αυτό ειδικοί ερευνούν το ζήτημα και σύντομα θα έχουμε νεότερα.