ΒΙΝΤΕΟ: Μπορεί ένα SUV να κοντράρει το Ford Focus RS;

Το Ford Focus RS είναι η επιτομή του σούπερ-χάτσμπακ και του αυτοκινήτου που είναι φτιαγμένο για γρήγορη οδήγηση. Έχει 350 άλογα, τετρακίνηση και σύστημα launch control, οπότε δεν έχει τίποτε να φοβηθεί στο φανάρι από ένα μεγάλο και βαρύ SUV. Σωστά;

Το βρετανικό Top Gear, λοιπόν, πήρε ένα Focus RS και το έστησε στην ευθεία δίπλα σε ένα Audi SQ7. Ναι, το τεράστιο SUV των δυόμιση τόνων, με το αυτόματο κιβώτιο. Μπορεί οι προδιαγραφές αυτές να μην ακούγονται ιδανικές για γρήγορη επιτάχυνση, όμως από την άλλη το SQ7 έχει έναν 4λιτρο V8 ντίζελ με τρία τούρμπο, 435 άλογα και 91,7 kgm ροπής από τις 1.000 μόλις rpm!

Το Ford βέβαια, από την πλευρά του, έχει 350 άλογα για 1.560 κιλά. Όμως, το αποτέλεσμα της κόντρας είναι ένας αδιαμφισβήτητος θρίαμβος για το SUV.

Διότι, ενώ το Focus RS, χάρη στο launch control του, πετάγεται μπροστά στην εκκίνηση, το SQ7 το φτάνει και το περνάει άνετα. Εκεί που το Ford χρειάζεται 4,7” για τα 0-60 mph (0-97 km/h) και 13,6” για το 1/4 του μιλίου (0-402 m), το Audi αρκείται σε 4,5” και 13,1” αντίστοιχα.

Το Top Gear λέει ότι το Focus το δυσκολεύει και το χειροκίνητο κιβώτιό του. Όμως για εμάς, που αγαπάμε την οδήγηση, το χειροκίνητο κιβώτιο είναι ένα από τα ατού του. Και βέβαια, σε ένα δρόμο με στροφές, δεν θα το αλλάζαμε με κανένα SUV…