Το hypercar McLaren Senna είναι η απόλυτη τιμή στον Βραζιλιάνο θρύλο

Ο Αϊρτον Σένα αποκτά από την McLaren ένα αυτοκινητιστικό μνημείο. Η ομάδα του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 δημιούργησε προς τιμήν του ένα νέο hypercar με την ονομασία McLaren Senna, το οποίο το χαρακτηρίζει η ίδια ως «το πιο ακραίο στην ιστορία της».

Η παραγωγή του θα περιοριστεί στον συλλεκτικό αριθμό των 500 μονάδων, ενώ κάθε αυτοκίνητο θα κοστίζει περίπου 860.000 ευρώ. Ένα μέρος των χρημάτων προορίζεται πάντως για το ίδρυμα του Άιρτον Σένα, το οποίο υποστηρίζει στη Βραζιλία φτωχά και ανήμπορα παιδιά.

Η πισωκίνητη McLaren Senna τοποθετείται πάνω από την Ρ1 και εξελίχθηκε για χρήση σε πίστες, αλλά μπορεί να φέρει και πινακίδες. Ο V8 Twinturbo κινητήρας των τεσσάρων λίτρων αποδίδει 800 ίππους και εμφανίζει 800 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Αν συνδυάσουμε την απόδοση με το χαμηλό βάρος των 1.198 κιλών του αυτοκινήτου, τότε έχουμε μία σχέση μόλις 0,67 ίππων ανά χιλιόγραμμο.

Η εκρηκτική McLaren Senna εντυπωσιάζει και αισθητικά με το αεροδυναμικό σχήμα της. Ξεχωρίζουν η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή και ο διαχύτης, τα στόμια των αεραγωγών ψύξης του τούρμπο και του ψυγείου, όπως επίσης οι πόρτες με διαφανή τμήματα. Το σασσί είναι από ανθρακόνημα και αποτελεί ό,τι πιο άκαμπτο έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η McLaren για ένα μοντέλο παραγωγής της, ενώ προβλέπονται επίσης ενεργητικές αναρτήσεις και κεραμικά φρένα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικά με τις επιδόσεις της ελαφρύτερης McLaren όλων των εποχών, η οποία θα αποκαλυφθεί επίσημα την άνοιξη του 2018 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα ξεκινήσει και η παραγωγή της, με τις πρώτες παραδόσεις στους προνομιούχους κατόχους της να πραγματοποιούνται το 2019.