Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες αποκαλύφθηκαν τα Aria FX και FXE, δύο εκδόσεις ενός νέου hypercar σχεδιασμένου και κατασκευασμένου στην Αμερική για να ανταγωνιστεί τα καλύτερα ευρωπαϊκά.

Η έκδοση FX θα χρησιμοποιεί έναν V8 6,2 λίτρων, η ισχύς του οποίου δεν ανακοινώθηκε. Η κορυφαία FXE θα φορά ένα V8 720 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, με 7άρι ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη κάνει την τελική της επιλογή. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία υβριδική στη λογική που το κάνει και το Mercedes-AMG Project One, δύο ηλεκτροκινητήρες συνεισφέρουν 540 ίππους στους 720 του ατμοσφαιρικού V8. Η συνδυασμένη ισχύς είναι 1.150 άλογα με ροπή… 181 kgm!!!

Σύμφωνα με την εταιρεία, τo FXE θα κάνει 0-100 km/h σε μόλις 2,7” και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 340 km/h. Το σασί είναι ένα ανθρακονημάτινο μονοκόκ, από το ίδιο υλικό είναι και τα πάνελ του αμαξώματος, ενώ πολλά εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, για την ακρίβεια «τυπωμένα» σε 3D εκτυπωτή.

Η Aria σκοπεύει να πουλήσει περισσότερα από 400 αντίτυπα των FX και FXE. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν στο τέλος του 2019 και η τιμή, όπως επιβάλλει η κατηγορία, αλλά και η τεχνολογία του αυτοκινήτου, είναι της τάξης του εκατομμυρίου και βάλε.