Οι καιροί αλλάζουν με δραματικούς ρυθμούς και οι Κινέζοι όπως φαίνεται είναι ασταμάτητοι. Μία εταιρία που μόλις πριν ένα χρόνο ξεκίνησε την λειτουργία της κατάφερε να έχει κατασκευάσει το αυτοκίνητο που έκανε τις πιο σύντομες πωλήσεις στην ιστορία.

Ο λόγος για την Lynk&Co, το μοντέλο της οποίας με την ονομασία 01 κατάφερε να συμπληρώσει 6.000 προπαραγγελίες μέσα σε μόλις 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα. Η πώληση αυτή έγινε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της εταιρίας, ενώ σιγά-σιγά ξεκινά και η πώλησή του μέσω του δικτύου της που αυτή την στιγμή περιλαμβάνει μόλις 150 σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια της Κίνας.

Η εταιρία ξεκίνησε την λειτουργία της μόλις έναν χρόνο πριν, και ήδη έχει το πρώτο της μοντέλο ενώ δίνει έμφαση στις online πωλήσεις, με μία ιδιαίτερα ελκυστική όσο και απλή πλατφόρμα για να παραγγέλνει κανείς την έκδοση που θέλει. Μάλιστα για να αποφύγουν την πρακτική των άλλων εταιριών με την πληθώρα των έξτρα, έχουν αποφασίσει να πωλούν μόνο συγκεκριμένες εκδόσεις έτσι ώστε να απλοποιήσουν την διαδικασία.

Τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την Κινέζικη αγορά θα έχουν κινητήρες βενζίνης από την Volvo ενώ στο άμεσο μέλλον θα υπάρχουν και κάποιας μορφής ηλεκτρικές εκδόσεις, ιδίως όταν θα ξεκινήσει να πωλείται και σε άλλες αγορές του κόσμου.

Η εταιρία ανήκει στην Geely (η οποία έχει υπό την αιγίδα της και την Volvo) και το συγκεκριμένο SUV της δανείζεται το δάπεδο του νέου Volvo XC40. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 24.220 δολάρια και φθάνουν έως τα 31.000 δολάρια στην Κίνα, ενώ οι άνθρωποι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι θα είναι πολύ ακριβότερο όταν θα φθάσει σε αγορές της Ευρώπης.