Η επίσημη παρουσίαση του 4×4 της Jeep έγινε στις ΗΠΑ και για πρώτη φορά, εφοδιάζεται με ένα τούρμπο μοτέρ των δύο λίτρων που προσφέρει ισχύ και οικονομία καυσίμου.

Στην έκθεση του Λος Άντζελες παρουσιάστηκε το νέο Jeep Wrangler που αναβαθμίστηκε συνολικά και προσαρμόστηκε στο σήμερα. Το σκληροτράχηλο 4×4 διατηρεί την εξωτερική του σχεδίαση με μικρές διαφορές που το επικαιροποιούν, όμως στους υπόλοιπους τομείς, έχει ανανεωθεί πλήρως. Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο, θυμίζει πολύ τα νεότερα Jeep και η κεντρική κονσόλα έχει μια μεγάλη οθόνη αφής στο πάνω μέρος της που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων UConnect του ομίλου FCA.

Ακριβώς από κάτω, τα χειριστήρια του κλιματισμού και πιο κάτω, διάφοροι διακόπτες για τα παράθυρα και τις επιλογές της τετρακίνησης. Χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι και οι δύο επιλογείς για τις ταχύτητες και τη ρύθμιση του συστήματος κίνησης, ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. Το καντράν από την άλλη, έχει μια μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών, ανάμεσα από τα δύο αναλογικά όργανα.

Ενδιαφέροντα νέα έχουμε και στους κινητήρες, όπου εκτός του V6 βενζίνης των 3.6 λίτρων με τους 285 ίππους (με εξάρι χειροκίνητο σασμάν ή οκτάρι αυτόματο), έχουμε και έναν τούρμπο τετρακύλινδρο των 2.0 λίτρων με 270 άλογα και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Προσφέρει καλύτερη κατανάλωση καυσίμου από τον V6, αφού ο τελευταίος χρειάζεται 17 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα εντός πόλης, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Jeep.

Αργότερα θα προστεθεί και ο 3.0 ντίζελ στην γκάμα. Το νέο Jeep Wrangler θα έρθει με ποικιλία αμαξωμάτων, που περιλαμβάνει το τρίθυρο με σκληρή ή μαλακή αφαιρούμενη οροφή και το πεντάθυρο. Οι εκδόσεις που θα το συνοδέψουν θα είναι οι Sport, Sport S και Rubicon και η Sahara, με την τελευταία να είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με το πεντάθυρο. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές του νέου Wrangler, όμως σύντομα θα υπάρχουν νέα.