Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν στο σύνολό τους τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για μοτοσικλετιστές City’s A.R.T. του προγράμματος ΕΚΟ Safe Rider Club. Η αυλαία έπεσε το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Οκτωβρίου, στην πίστα Daytona, με το τελευταίο για φέτος σεμινάριο, στο οποίο μάλιστα οι συμμετέχοντες έφθασαν τους 75, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλέον τμήμα εκπαιδευόμενων μοτοσικλετιστών.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στα εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΚΟ Safe Rider Club έδωσε το έναυσμα στην ΕΚΟ να εντάξει το πρόγραμμα ΕΚΟ Safe Rider Club, στις ενέργειες κοινωνικής προσφοράς για το 2018, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους μοτοσικλετιστές να διδαχθούν τις βασικές αρχές ασφαλούς οδήγησης. Άλλωστε, κοινή πεποίθηση όσων συμμετείχαν στα σεμινάρια ήταν ότι, παρά το γεγονός ότι οδηγούν μοτοσικλέτα πολλά χρόνια, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για ασφαλέστερη οδήγηση.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς ανέφερε ότι «με το πρόγραμμα EKO Safe Rider Club στοχεύουμε στην εκπαίδευση των μοτοσικλετιστών για σωστή και ασφαλή οδήγηση ενώ παράλληλα, θέλουμε να τονίσουμε την απόλυτη αναγκαιότητα της χρήσης κράνους και στολής ασφαλείας, τα οποία σώζουν ζωές».

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων παρουσιάστηκαν με απλή μεθοδολογία οι βασικές αρχές οδήγησης μοτοσικλέτας, με την άρτια τεχνική κατάρτιση του California Superbike School υπό την επίβλεψη πιστοποιημένων εκπαιδευτών του City’s A.R.T. και του Αρχιεκπαιδευτή του California Superbike School κ. Σπύρου Κούτρα.

Την εκδήλωση του τελευταίου σεμιναρίου για το 2017 πλαισίωσε μουσικά το ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, εκπέμποντας ζωντανά από την πίστα Daytona. Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου διεξήχθη κλήρωση, η οποία ανέδειξε 16 τυχερούς συμμετέχοντες. Μια ολοκληρωμένη στολή ασφαλείας κέρδισε ο κ. Χριστόφορος Αλωνεύτης ενώ 15 κράνη μοιράστηκαν οι: Ευάνθης Χατζηκωνσταντίνου, Ανδρέας Χατζηγεωργίου, Παρασκευάς Θεοδούλου, Χρηστάκης Χριστοδούλου, Νίκος Καρατάου, Chris Contanti, Μάριος Κουτσού, Βασίλης Βασιλείου, Θεοφάνης Παπαϊωάννου, Χρίστος Κωνσταντίνου, Δανιήλ Κοτράνης, Οράτιος Ιεροδιακόνου, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Κώστας Βαρνάβα, Μιχάλης Παπαναστασίου.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια City’s A.R.T. από την ΕΚΟ, τελούν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών (Κ.Ο.Μ) και τη στήριξη της Αστυνομίας Κύπρου.