Το ολοκαίνουριο Mazda CX-5 δεν χαρακτηρίζεται μόνο για το μοντέρνο και δυναμικό του σχεδιασμό και για το ψηλό επίπεδο τεχνολογίας που διαθέτει. Διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό ασφαλείας EuroNCAP, ο οποίος το δοκίμασε και έκρινε ότι το επίπεδο ασφαλείας του αξίζει και τα πέντε αστέρια.

Πιο συγκεκριμένα, η αναλυτική βαθμολογία του CX-5 από τις δοκιμές πρόσκρουσης έφτασε το 95% για την προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού, το 80% για την προστασία παιδιών και το 78% για την προστασία των πεζών. Παράλληλα βαθμολογήθηκε και 59% για τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Στη μετωπική πρόσκρουση ο θάλαμος επιβατών του CX-5 παρέμεινε σταθερός, ενώ καλή προστασία είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού. Παράλληλα στη μετωπική πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας η προστασία του οδηγού και του πίσω επιβάτη χαρακτηρίστηκε από καλή έως επαρκής. Το ίδιο θετικά ήταν τα αποτελέσματα για το CX-5 τόσο στην πλευρική πρόσκρουση με εμπόδιο όσο και στην πλευρική πρόσκρουση σε στύλο. Τα εμπρός και πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλά τους μπορούν να προστατέψουν τον αυχένα σε μια οπίσθια πρόσκρουση. Στη μετωπική πρόσκρουση ο 10χρονος επιβάτης είχε καλή προστασία στο στήθος και το κεφάλι ενώ ο αερόσακος του συνοδηγού απενεργοποιείται αυτόματα όταν τοποθετηθεί εμπρός παιδικό κάθισμα.

Το καπό στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του παρείχε καλή ή επαρκή προστασία στο κεφάλι του πεζού, ενώ ο εμπρός προφυλακτήρας προστάτεψε και αυτός με τη σειρά του τα πόδια. Στο στάνταρ εξοπλισμό των βοηθητικών συστημάτων ασφαλείας του CX-5 ανήκει το σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης που εντοπίζει πεζούς και οχήματα, ο περιοριστής ταχύτητας, υπενθύμιση για την πρόσδεση των ζωνών στα εμπρός και πίσω καθίσματα, ενώ προαιρετικό είναι το σύστημα υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το ολοκαίνουριο Mazda CX-5 βρίσκεται ήδη στις βιτρίνες της Geo Pavlides Automotive. Πρόκειται για το μεσαίο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Mazda, που κατέχει τον τίτλο του μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο μοντέλο πωλήθηκε σε περισσότερες από 120 χώρες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων πωλήσεων της Mazda. Χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις βραβευμένες τεχνολογίες SKYACTIV της ιαπωνικής εταιρείας για την μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων της.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of