Πρεμιέρα στην έκθεση του Ντουμπάι για την πιο ισχυρή Corvette που έχει παρουσιαστεί στην ιστορία του all time classic αμερικάνικου supercar.

H Corvette ZR1 λοιπόν κινείται από τον LT5, έναν υπερτροφοδοτούμενο -με μηχανικό υπερσυμπιεστή (compressor)- V8 6.200 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 755 άλογα και 969 Nm ροπής, ενώ συνεχίζει μια παράδοση η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 9 χρόνια, με την ZR1 της πρώτης γενιάς.

Ο LT5, ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην κορυφαία Corvette συνδυάζεται είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων είτε με ένα αυτόματο με 8 -με το τελευταίο να είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Η ZR1 είναι φυσικά και η πιο γρήγορη Corvette όλων των εποχών, με την τελική της ταχύτητα να φτάνει σχεδόν τα 340 χλμ./ ώρα -για την ακρίβεια τα 338, που αντιστοιχούν σε 210 μίλια την ώρα.

Από κει και πέρα του εμπρός της μέρος έχει εντελώς νέα σχεδίαση, που πέρα από την επιθυμητή διαφοροποίηση σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις εξασφαλίζει και την πιο αποτελεσματική ροή αέρα για την ψύξη κινητήρα και μετάδοσης. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν και 4 επιπλέον ανεμιστήρες, ενώ το άνοιγμα στο κατασκευασμένο από ανθρακόνημα καπό κάνει εμφανή την παρουσία του compressor.

Σε ότι αφορά την αεροδυναμική της είναι διαθέσιμα δύο πακέτα, το στάνταρ Low Wing, που όπως λέει και το όνομά του έχει πιο χαμηλή πίσω φτερούγα, εξασφαλίζει ως και 70% μεγαλύτερη άντωση σε σχέση με την απλή Corvette (Ζ06) και επιτρέπει στην ZR1 την επίτευξη της μέγιστης δυνατής τελικής και το High Wing. Το τελευταίο διαθέτει μια ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις φτερούγα, που εξασφαλίζει τα μεγαλύτερα δυνατά κάθετα αεροδυναμικά φορτία και βοηθά στην επίτευξη πιο γρήγορων χρόνων σε πίστα.

Η High Wing είναι μέρος ενός νέου ZTK Performance Package, που περιλαμβάνει και εμπρός σπλίτερ από ανθρακόνημα, άλλη ανάρτηση με Magnetic Ride Control για ακόμα πιο σπορ συμπεριφορά, ενώ ενδιαφέρον έχει πως και οι δύο αεροτομές είναι τοποθετημένες πάνω στο πλαίσιο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις αγωνιστικές Corvette.