Η Aston Martin κλείνει τον κύκλο της Vanquish με μία έκδοση η οποία θα σημάνει και το τέλος της παραγωγής του μοντέλου. Η Vanquish S Ultimate όπως θα ονομάζεται διατηρεί τον κλασικό ατμοσφαιρικό V12 της εταιρίας των 6 λίτρων με απόδοση 603 ίππων.

Ο κινητήρας αυτός σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Touchtronic III επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 3,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει στα 323 χλμ/ώρα.

Η S Ultimate θα διατίθεται τόσο στην έκδοση coupe όσο και στην ανοιχτή, ενώ σύμφωνα με την εταιρία θα κατασκευαστούν μόλις 175 μονάδες. Οι τιμές τους στην Γερμανία ξεκινούν από τα €278.995 για την coupe και €293.995 για την Volante.

Η πιο σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με την υπόλοιπη σειρά εντοπίζεται στα χρώματα του αμαξώματος αλλά και στο πολύ ιδιαίτερο σαλόνι με τα απίστευτα δερμάτινα καθίσματα ειδικά για αυτή την έκδοση. Επίσης υπάρχουν ειδικά αυτοκόλλητα με την ονομασία του μοντέλου σε αρκετά σημεία του αυτοκινήτου ενώ έντονη κάνει την παρουσία του και το carbon στην καμπίνα αλλά και στο αμάξωμα.

Οι παραδόσεις της συγκεκριμένης έκδοσης θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018, ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά θα παρουσιαστεί και ο αντικαταστάτης της, που θα είναι πιο σπορτίφ και θα χρησιμοποιεί κατά πάσα πιθανότητα το νέο τούρμπο V12 κινητήρα της εταιρίας, που από 5,2 λίτρα θα βγάζει λίγο παραπάνω από 650 άλογα.

Η απόφαση της εταιρίας να ωθήσει την νέα Vanquish στην περιοχή των supercars αφήνει χώρο για ένα ακόμα μικρότερο μοντέλο στα πρότυπα της Ferrari 488 GTB. Eνώ μέσα στο 2019 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και το πολυσυζητημένο SUV της Aston Martin, η DBX.