Στο Tokyo Motor Show 2017, η Mazda παρουσίασε ένα εντυπωσιακό, τετράπορτο κουπέ το οποίο δεν σχετίζεται με το παλαιότερο RX-VISION Concept, του 2015.

Για το Mazda VISION COUPE οι σχεδιαστές της ιαπωνικής εταιρίας χρησιμοποίησαν την δεύτερη εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας KODO, αντλώντας παράλληλα έμπνευση από μοντέλα όπως το μικρό Mazda R360 του 1960 ή το μεγαλύτερο Mazda Luce του 1969. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ιδιαίτερα λιτό και αρκετά ρετρό εσωτερικό του. Ουσιαστικά το VISION COUPE αποτελεί τον προπομπό του επόμενου Mazda6, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί αρκετά μετά το 2020, και δείχνει τη διάθεση της Mazda να κινηθεί σε πιο upmarket μονοπάτια.

Μέχρι τότε, θα έχουμε ήδη δει το νέο Mazda3, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε στο Τόκιο σε πρωτότυπη μορφή, ως Kai. Αλλά και το νέο σπορ μοντέλο της φίρμας, το οποίο θα προκύψει από το RX-VISION. «Για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων της Mazda, φροντίζουμε η εμφάνισή τους να είναι πιο ξεχωριστή από οτιδήποτε έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα, με τη ζωηράδα που χαρακτηρίζει το στιλ της Mazda», δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της εταιρίας, Ikuo Maeda. Συνεχίζοντας με λόγια που σίγουρα ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα στα αυτιά των βενζινοαίματων.

«Η μετάβαση στην αυτόνομη οδήγηση, πολύ φοβόμαστε ότι θα αποδυναμώσει τη σχέση που έχουν οι άνθρωποι με το αυτοκίνητό τους. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό τα αυτοκίνητα να διατηρήσουν την ξεχωριστή θέση που έχουν σήμερα στη ζωή των ιδιοκτητών τους, σα να είναι μέλη της οικογένειας. Έχουμε σκοπό να δουλέψουμε σκληρά για να αναδείξουμε την ιδιαίτερη ομορφιά των αυτοκινήτων. Ένας άνετος χώρος στον οποίο οι άνθρωποι θα νιώθουν ένα με το όχημα. Αυτό είναι το όραμα της Mazda για τη σχεδίαση των αυτοκινήτων της».