Ξεκίνησε μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε Hamilton και Vettel (video)

Το μεγάλο θέμα συζήτησης του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν δεν ήταν η πρώτη νίκη του  Daniel Ricciardo αλλά η κόντραμεταξύ του  Sebastian Vettel και του Lewis Hamilton. H κόντρα των δύο δεν περιορίστηκε εντός πίστας αλλά συνεχίστηκε και μπροστά στα μικρόφωνα.

Παρότι είναι εμφανές από την τηλεοπτική εικόνα πως ο Γερμανός χτυπάει εσκεμμένα, έστω και με πολύ μικρή ταχύτητα, τη Mercedes του Γερμανού, στη μεικτή ζώνη αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη. Αντίθετα, αναφερόταν συνέχεια στις κινήσεις του Hamilton που θεωρούσε πως φρέναρε επίτηδες μπροστά του.

Στις δηλώσεις του ο Vettel είπε: «Είμαστε άντρες και είμαστε εδώ για να μονομαχήσουμε. Πήρα ποινή, έπρεπε να πάρει και εκείνος. Δεν ήμουν χαρούμενος που πάτησε φρένο. Πήγα δίπλα του, σήκωσα το χέρι μου για να του δείξω πως δεν γίνεται να οδηγεί έτσι και είχαμε μία μικρή επαφή. Είχε κάνει το ίδιο πράγμα πριν δύο χρόνια στην Κίνα. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα».

Η απάντηση του Hamilton ήταν ακόμα πιο έντονη: «Δεν πάτησα φρένο, ήλεγχα το ρυθμό μου όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Σε όλες τις επανεκκινήσεις, είχα την ίδια ταχύτητα σε εκείνο το σημείο. Προφανώς ο Sebastian ‘κοιμήθηκε’ και μετά το να βρεθεί δίπλα μου και να πέσει πάνω μου επίτηδες, χωρίς μάλιστα να τιμωρηθεί όπως θα έπρεπε, είναι ντροπιαστικό. Ντρόπιασε τον εαυτό του. Αν θέλει να αποδείξει πως είναι άντρας, θα έπρεπε να τα πούμε αυτά βγαίνοντας από τα μονοθέσια. Πρόσωπο με πρόσωπο. Το να οδηγείς επικίνδυνα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο έναν άλλο οδηγό. Ευτυχώς πηγαίναμε πολύ αργά. Σκεφτείτε όλα τα παιδιά που παρακολουθούσαν F1 σήμερα, τη συμπεριφορά που είδαν από έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή».

Δείτε τη σύγκρουσή τους και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…