Ανατροπή στην Κορσική, μπροστά ο Neuville

Η δεύτερη ημέρα του Ράλι Κορσικής εξελίχθηκε μέσα σε ανατροπές και αλλαγές στην κορυφή, φέρνοντας στο τέλος της τον Thiery Neuville με το Hyundai στην πρώτη θέση της κατάταξης, και μάλιστα με αξιόλογη διαφορά.

Για να βρεθεί εκεί ο οδηγός της Hyundai πίεσε αρκετά από την αρχή του δεύτερου σκέλους του αγώνα, έχοντας κάνει δύο καλές ειδικές με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τον Ogier και να βρεθει στην δεύτερη θέση. Εκεί τον βοήθησε λίγο και η τύχη, ή αν θέλετε η ατυχία του Meeke που ήταν άνετα πρώτος, όταν έσπασε ο κινητήρας του C3 και τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.

Από εκεί και πέρα ο Neuville οδήγησε στρωτά και γρήγορα στο υπόλοιπο της ημέρας αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά του από τον Οgier η οποία στο κλείσιμο της ημέρας έφθασε στ 38,9 δευτερόλεπτα.

Μια διαφορά που μάλλον είναι δύσκολο να καλυφθεί στις ειδικές που απομένουν την αυριανή τελευταία ημέρα, και μόνο αν Neuville θυμηθει τα “κατορθώματά” του στους δύο πρώτους αγώνες θα χάσει τον γύρο της Κορσικής.

Ψηλά στην κατάταξη βρίσκεται και το άλλο Hyundai με τον Sordo στην τρίτη θέση, και πιο πίσω ο Latvala με το Yaris που συνεχίζει να πιέζει και να βελτιώνεται κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το ράλι της Κορσικής ολοκληρώνεται αύριο με τις δύο ειδικές που απομένουν. Και αν όλα εξελιχθούν όπως προβλέπεται και φθάσουμε -επιτέλους- σε νίκη του Neuville θα επιβεβαιωθεί ότι έχουμε να κάνουμε με το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, με τέσσερις διαφορετικούς οδηγούς σε αντίστοιχα διαφορετικά αυτοκίνητα να έχουν κερδίσει τους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Ες αύριον λοιπόν τα σπουδαία!