Όμορφες γραμμές και εκπληκτική απόδοση με το σήμα της Maserati. Αυτό το όμορφο concept hypercar MC-63 σχεδιάστηκε από τον Andrea Ortile, ο οποίος προτείνει μια προσθήκη στην γκάμα βασισμένη στην LaFerrari.

Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το διάσημο αγωνιστικό αυτοκίνητο 1961 Maserati Tipo 63 Birdcage. Η κομψότητα και ο αθλητικός της ιταλικής μάρκας ζουν μαζί σε αυτό το αυτοκίνητο, αναφέρει ο σχεδιαστής.

Με αυτή την ιστορία στο μυαλό, ο Ortile εργάστηκε για τη δημιουργία ενός hypercar αντάξιο του ονόματος του 63. Κομψό και με επιθετικές γραμμές που δείχνουν τις γενικές ομοιότητες με την LaFerrari, με μια διαφορετική όμως προσέγγιση στην ανάπτυξη ορισμένων πτυχών του αυτοκινήτου που το διαχωρίζει από την υπερ επιθετικότητα της Ferrari.

Στο προφίλ, για παράδειγμα, κλέβει το στυλ από την εικονική Tipo 63. Η οροφή είναι μια συνεχής καμπυλωτή γραμμή που συνδέει το εμπρός με το πίσω, ενώ οι θόλοι των τροχών είναι μαλακοί και στρογγυλεμένοι. Στη μύτη, η εικονική γρίλια Maserati κάθεται στο κέντρο, ενώ παρατηρούνται ομοιότητες στους προβολείς με το concept Alfieri.

Στο πίσω μέρος, το MC-63 έχει μια πολύ διαφορετική εικόνα, με εξαιρετικά λεπτά πίσω φώτα που ζευγαρώνουν με ένα διαχύτη από ανθρακονήματα και διπλή εξάτμιση. Παρατηρούμε επίσης στυλ F1 πίσω φώτα φρένων. Το όχημα βρίσκεται πολύ χαμηλά στο έδαφος και διαθέτει δύο παραλλαγές τροχών με τελειώματα με γυαλισμένο ασημί.

Ο Ortile κάνει λόγο για απίστευτες επιδόσεις, αλλά δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες ως προς τα στοιχεία του κινητήρα. Υποθέτουμε ότι θα είναι παρόμοια με την υβριδική εγκατάσταση 949 ίππων (707 κιλοβάτ) που βρίσκονται στην LaFerrari.

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of