Το νέο Peugeot 3008 έχει λάβει αρκετή και ικανοποιητική αναβάθμιση. Για να λέμε την αλήθεια το αρχικό 3008 ήταν ένα στρογγυλεμένο πράγμα, που δεν εντυπωσίαζε και ιδιαίτερα. Η Peugeot πήρε το μήνυμα και προσφέρει στους αγοραστές SUV αυτό που ζητάνε, ρίχνοντας στην αγορά ένα πιο δυναμικό όχημα, σε μια κατηγορία που ορίζεται από το Nissan Qashqai και το Ford Kuga, ενώ προστέθηκε πρόσφατα το Renault Kadjar και το Seat Ateca. Όλα αυτά είναι τα νέα οικογενειακά αυτοκίνητα της Ευρώπης, και η μάχη είναι πολύ σκληρή.

Είναι ανταγωνιστικό;
Η Peugeot ήξερε πως αν το νέο 3008 δεν ήταν υπερ-ανταγωνιστικό, θα δεχόταν ένα πολύ ισχυρό κτύπημα. Συνεπώς δημιούργησε ένα όχημα που δεν ψάχνει δικαιολογίες και ελαφρυντικά. Είναι σε τέτοιο βαθμό διαφορετικό που υποπτευόμαστε ότι ορισμένοι ενώ περπατούν σε ένα εκθεσιακό χώρο της Peugeot θα κλείσουν το 3008 σε λιγότερο από δύο λεπτά. Θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι, θα κοιτάξουν τριγύρω το εσωτερικό, θα γυρίσουν την ανάφλεξη για να ξυπνήσουν οι οθόνες, θα πατήσουν μερικά κουμπιά, και πριν το καταλάβουν θα βάλουν την υπογραφή τους.

Τι το ξεχωριστό διαθέτει;
Ο ενδιαφέρον και πρωτότυπος εσωτερικός σχεδιασμός βάζει την οθόνη δεικτών ακριβώς μπροστά από τον οδηγό, με ένα μικρό τιμόνι επίπεδου σχήματος ακριβώς από κάτω. Πολλοί άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι στο 208 και στο 308, είναι δύσκολο να ρυθμίσουν το τιμόνι έτσι ώστε να μην εμποδίζει. Εδώ είναι αρκετά σαφής ενώ η θέση οδήγησης είναι μια χαρά. Στο κέντρο της καμπίνας είναι η κύρια οθόνη αφής, η οποία είναι μεγάλη σε όλες τις εκδόσεις. Διαθέτει υψηλής ανάλυσης γραφικά, χαμηλής λανθάνουσας απόκριση και ομαλές αντιδράσεις. Κάτω από την οθόνη αφής παρατάσσεται μια σειρά από υψηλής ποιότητας πλήκτρων συντόμευσης για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών της οθόνης. Αυτή η κατασκευή είναι επενδυμένη σε ένα νέο και ευχάριστο σύνολο πλαστικών, υφασμάτων και ξύλων, με ένα υπέροχο συνδυασμό φωτισμού LED.

Τι λένε οι κινητήρες;
Το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγήσαμε ήταν το ντίζελ 2.0-λίτρων 180 ίππων, που έρχεται μόνο με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αισθάνεται λίγο συγκρατημένο, και ο κινητήρας είναι θορυβώδης όταν επιχειρεί μέγιστη προσπάθεια. Η Peugeot ισχυρίζεται ότι χάρη στη μετάβαση προς την EMP2 αρθρωτή πλατφόρμα της εταιρείας, είναι πιο ισχυρό και 100 κιλά ελαφρύτερο από το παλιό. Ωστόσο, αυτό δεν το αισθανθήκαμε με αυτόν τον κινητήρα.

Στη συνέχεια, οδηγήσαμε το όχημα βενζίνης 165 ίπππων, 1.6 λίτρων, αλλά με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο, και είχαμε ακριβώς το ίδιο θέμα. Στο φινάλε, δοκιμάσαμε τα χειροκίνητα, ένα ντίζελ 1.6 λίτρων και ένα τρικύλινδρου κινητήρα 1.2 λίτρων 130 ίππων βενζίνης. Τα στοιχεία επιτάχυνσης τους δεν είναι τόσο καλά όσο οι μεγάλες μηχανές, αλλά βρήκαμε τον 1,2 περισσότερο ικανοποιητικό. Ζυγίζει 200 κιλά λιγότερο από το αυτόματο ντίζελ 2.0-λίτρων και έχει μια πιο χαρούμενη φύση.

Πως είναι η εμπειρία οδήγησης;
Είναι ένα αρκετά άνετο όχημα. Επειδή το σασί είναι μαλακό, πρόκειται για ένα SUV με αρκετά καλή οδήγηση. Τα καθίσματα είναι καλά σχηματισμένα και o θόρυβος του δρόμου είναι χαμηλός. Το όχημα ακολουθεί την ευθεία, παρόλο που το μικρό τιμόνι μπορεί να σας ξεγελάσει ότι είναι ασταθής. Στις στροφές δεν χρειάζεται να επιβραδύνεται πολύ, καθώς δεν υπάρχει πολύ μεγάλη υποστροφή. Εάν υπάρχουν ανωμαλίες στον δρόμο, η απόσβεση κρατά τα πράγματα υπό έλεγχο.

Είναι καλό εκτός δρόμου;
Με άφθονη απόσταση από το έδαφος και μαλακή ανάρτηση, είναι μια συνταγή αντάξια για δρόμους χωρίς άσφαλτο. Αλλά προαιρετικά μπορείτε να πάρετε off-road ελαστικά σε συνδυασμό με σετ λειτουργίας εναλλαγής εδάφους για διαφορετικές βαθμονομήσεις έλξης-ελέγχου που θα βοηθήσει να ανεβείτε ακόμη και τους πιο απότομους λόφους. Στον κατήφορο, η Peugeot έχει προσθέσει ευρηματικές νέες δυνατότητες διασύνδεσης με ένα αξιοπρεπή ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου.
Αν το μόνο πράγμα που θα σας ικανοποιήσει είναι ένα 3008 με αληθινή τετρακίνηση, περιμένετε ένα χρόνο για την plug-in υβριδική έκδοση, η οποία θα έχει κινητήρα βενζίνης μπροστά και ηλεκτροκίνηση στο πίσω μέρος.

Υπάρχει οποιαδήποτε βοήθεια στην οδήγηση;
Διαθέτει όλα τα συστήματα ασφαλείας που παρέχονται στα οχήματα του 2016. Αποτελεσματική διατήρηση λωρίδων κυκλοφορίας με ρυθμίσεις τιμονιού για να σας κρατήσει μεταξύ των γραμμών, κάμερα αναγνώρισης της οδικής σήμανσης, κάμερα 360 μοιρών για στάθμευση, ραντάρ ελέγχου cruise control, το οποίο θα σας επιβραδύνει σε μια στάση, φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που αναγνωρίζει ακόμη και τους πεζούς και προειδοποίηση τυφλής γωνίας.

Υπάρχουν περισσότερα…
Η Peugeot παρέχει ένα μικρό όχημα αστικών μεταφορών. Βρείτε ένα χώρο στάθμευσης, ανοίξτε τον χώρο αποσκευών, βγάλτε και ξεδιπλώστε το προαιρετικό ηλεκτρικά υποβοηθούμενο Peugeot-Micro e-Kick σκούτερ. Ταξιδεύει μέχρι και 11 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, διπλώστε το και τοποθετήστε το πίσω στην ειδική θήκη για επαναφόρτιση από το ειδικό σύστημα του αυτοκινήτου 12V.

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of