Μόλις μερικές μέρες μας χωρίζουν από την εκκίνηση του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016, του δέκατου γύρου του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), πέμπτου γύρου του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και του τέταρτου γύρου του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

O Εθνικός μας αγώνας θα διεξαχθεί από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή 7-9 Οκτωβριου και θα έχει ως βάση του τη Λευκωσία ενώ, όπως είναι ήδη γνωστό, το CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016 είναι το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Το ευρωπαϊκό και της Μέσης Ανατολής.

Τα 72 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή θα έχουν να αντιμετωπίσουν δεκατέσσερις θεαματικές και συνάμα γρήγορες ειδικές διαδρομές με συνολικό μήκος αγώνα στα 822,47 χιλιόμετρα.

Όμως η μια και μοναδική ειδική που οι θεατές περιμένουν με αγωνία δεν είναι άλλη από την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage. Μετά την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων χρόνων, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να την επαναλάβει και φέτος. Μια διαδρομή που κατάφερε πέρυσι να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες θεατές προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα και συγκινήσεις.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι αποκορύφωμα της επιτυχίας της Υπερειδικής από την πρώτη χρονιά που διεξήχθη ήταν και η αναφορά της στη ετήσια έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ως «το επιτυχέστερο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης από το 1974».

Φέτος, Υπερειδική διαδρομή, που για τρίτη χρονιά έχει ταυτιστεί με την CNP ASFALISTIKI, θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγευμα σαν η δέκατη ειδική διαδρομή του αγώνα. Από νωρίς το απόγευμα ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της «CNP ASFALISTIKI Super Special Stage» θα σφύζει με ιστορία και ταχύτητα και θα προσφέρει στους θεατές ένα φαντασμαγορικό show των γρηγορότερων οδηγών της Ευρώπης, Κύπρου και Μέσης Ανατολής.

Πιο συγκεκριμένα, στις 16:16 το απόγευμα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει η εκκίνηση στη συμβολή των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη ενώ ο τερματισμός της έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αφού πρώτα διέλθουν μέσω της λεγόμενης Νεκρής Ζώνης στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας. Τα μεγαλύτερα ονόματα του Ευρωπαϊκού και Μεσανατολικού πρωταθλήματος αλλά και του κυπριακού πρωταθλήματος θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αναμετρηθούν μέσα στη Λευκωσία για χρόνο στην δέκατη ειδική διαδρομή του αγώνα.

Η διαδρομή θα διαμορφωθεί κατάλληλα τις ημέρες του αγώνα με τη διαδρομή, φέτος, να φθάνει τα 6,03 χιλιόμετρα ενώ και φέτος θα μεταδίδεται ζωντανά από το ΡΙΚ. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά του το κρατικό κανάλι συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στην επιτυχία του θεσμού. Δεκάδες κινηματογραφιστές, δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό εργάζονται σκληρά αυτό τον καιρό για τη ζωντανή μετάδοση της διαδρομής.

Οι προϋποθέσεις και οι όροι που διέπουν την διεξαγωγή της CNP ASFALISTIKI Super Special Stage καθ’ όλο της το μήκος είναι ακριβώς οι ίδιοι με τις προϋποθέσεις και τους όρους που διέπουν την διεξαγωγή όλων των Ειδικών Διαδρομών του αγώνα. Συνοπτικά, η βασική προϋπόθεση είναι ότι μοναδικός οργανωτής, εκτελεστής και επόπτης της CNP ASFALISTIKI Super Special Stage είναι ο ΚΣΑ και απαράβατος όρος η αυστηρή εφαρμογή των προνοιών του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα (ΔΑΚ – Sporting Code). Επιπρόσθετα, όλα τα υποστηρικτικά οχήματα καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής (ασθενοφόρα, FIVs κτλ) θα είναι οχήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εγκεκριμένα από την FIA

Η οργάνωση του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016 έχει φροντίσει ούτως ώστε οι θεατές να απολαύσουν τα 66 αυτοκίνητα με ασφάλεια. Για το λόγο αυτό ανατέθηκε η εμπορική εκμετάλλευση της σε εξειδικευμένη εταιρεία, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή θέαση. Κατά μήκος της διαδρομής θα διαμορφωθούν ειδικοί ελεγχόμενοι χώροι σε συγκεκριμένα σημεία που προσφέρουν θέαμα, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των θεατών.

Όλες τις λεπτομέρειες, τόσο για τα σημεία πώλησης εισιτηρίων όσο και για τα σημεία θέασης μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο: http://cyrally.com/2016/09/27/presale-tickets-super-special-stage-2016/

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of