Μετά την αποκάλυψη του Q5 crossover της Audi, όλοι πλέον αναμένουν την έκδοση RS, η οποία αναμένεται να προκύψει αργότερα στον κύκλο ζωής του οχήματος.

Είναι προφανώς πολύ νωρίς για την Audi να αποκαλύψει στοιχεία για το πιθανο μοντέλο RS, αλλά η εταιρεία έχει ήδη παραδεχθεί ότι μια τέτοια έκδοση θα είχε νόημα, μαζί με ένα Q7 RS. Οι πληροφορίες λένε ότι στο Ingolstadt έχουν σχέδια για την επέκταση της έκδοσης RS, προσθέτοντας μια έκδοση Q5 υψηλών επιδόσεων.

Πάντως, ο σχεδιαστής X-Tomi Design από την Ουγγαρία μας παρουσιάζει ένα πιθανό σχέδιο για το μελλοντικό μοντέλο και το πως θα μοιάζει ένα πιθανό RS Q5.

Εφόσον λάβει την σφραγίδα έγκρισης της Audi, η σωματώδης Q5 θα χρησιμοποιήσει τον νεοαποκτηθέντα biturbo V6 κινητήρα 2.9-λίτρων, που προορίζεται να τροφοδοτήσει τα επικείμενα RS4 και RS5 μοντέλα.

Ο κινητήρας αναπτύχθηκε κυρίως από την Porsche, αλλά με κάποια συμβολή από την Audi, επομένως γνωρίζουμε ότι στην Panamera 4S Porsche αποδίδει 440 ίππους (324 κιλοβάτ) και 406 λίβρες-πόδια (550 μέτρα Newton) ροπή.

Με το δεύτερης γενιάς Audi Q5 να είναι μέχρι 90 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, η έκδοση RS θα πρέπει να είναι σε θέση να παραδώσει κάποιες εντυπωσιακές αποδόσεις.

Για σκοπούς σύγκρισης παρουσιάζουμε την φωτογραφία του Audi Q5.

2017-audi-q5

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of