Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η πρώτη Suzuki GSX-R κυκλοφόρησε πριν από τρεις δεκατίες, με πωλήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο μοντέλα παγκόσμια. Πλέον η Suzuki επιστρέφει με την έκτη γενιά GSX-R1000 προκειμένου να επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει να είσαι κορυφαίας κλάσης μοτοσυκλέτα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η νέα γενιά ενσαρκώνει το έργο ζωής και την επαγγελματική φιλοδοξία των μηχανικών της Suzuki που έχουν πάθος με την GSX-R1000 και τη θέση της στην ιστορία της μοτοσικλέτας.

Για το 2017 θα παρουσιάσει την πιο ισχυρή, ταχύτερη στην επιτάχυνση, καθαρότερη στο τρέξιμο GSX-R που κατασκευάστηκε ποτέ. Είναι επίσης πιο συμπαγής, με καλύτερη αεροδυναμική, καλύτερο χειρισμό, με ομαλότερη απόκριση του γκαζιού και καλύτερη απόδοση καύσης. Και με ένα άκρως αποτελεσματικό σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης κινητήρα που δεν απαιτεί συνεχής προσαρμογή από μια διμοιρία τεχνικών για να λειτουργήσει.

2017-suzuki-gsx-r10002

Η Suzuki υποστηρίζει ότι μια GSX-R έχει κατασκευαστεί για να τρέχει σωστά και αξιόπιστα, και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον καθένα για να γίνει ένας καλύτερος αναβάτης. Είναι κατασκευασμένη μεσω της εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των 30 ετών κυριαρχίας στην κατηγορία Superbike και Superstock, σε συνδυασμό με τη νέα ιδιόκτητη τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Αμφότερες οι εκδόσεις GSX-R1000 και GSX-R1000R είναι πλήρως εξοπλισμένες για το δρόμο, έτοιμες για τη χορήγηση αδειών. Αφαιρέστε τους καθρέφτες και την πινακίδα κυκλοφορίας και είναι έτοιμη για την πίστα. Η βασική διαφορά σε σχέση με το R-spec είναι ότι έρχεται εξοπλισμένη με ABS, σύστημα Launch Control, σύστημα Quick-Shift, και συστατικά ανάρτησης Showa Balance Free.

2017-suzuki-gsx-r10003

Οι μηχανικοί της Suzuki έχουν επικεντρωθεί στα θεμελιώδη στοιχεία μια εκπληκτικής μοτοσυκλέτας. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε τρεις απλές λέξεις: Ταχύτητα. Στροφή. Στάση. Η νέα GSX-R1000 είναι φτιαγμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να ενσαρκώσει αυτές τις βασικές αρχές στο ισχυρό συνδυασμό της επιτάχυνσης, το στρίψιμο και το φρενάρισμα.

Η νέα GSX-R1000 συνεχίζει αυτή την παράδοση, είτε ως βασικό πρότυπο, είτε ως τροποποιημένο μοντέλο για αγώνες. Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη της 2017 GSX-R1000. Η αποστολή της είναι να παραδώσει μια διασκεδαστική streetbike και ταυτόχρονα μια δυναμική μοτοσυκλέτα πίστας για κάθε αναβάτη.

2017-suzuki-gsx-r10004

Ο νέος κινητήρας φέρεται να παράγει 199 ίππους (146 κιλοβάτ), διατηρώντας παράλληλα μια παρόμοια απόδοση ροπής με 86 λίβρες-πόδια (117 μέτρα Newton).

Απ’ εκεί και πέρα, υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος αναβαθμίσεων τεχνολογίας για όποιο ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα πραγματικό θηρίο.

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of