Το νέο Nissan Micra είναι μεταξύ των κορυφαίων οχημάτων που ξεχώρισαν στην 2016 Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, λόγω του ελκυστικού στυλ που διαθέτει.

Ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να μεταρέψουν το όχημα σε ακόμη καλύτερο, με την X-Tomi Design να παρουσιάζει το δικό της πλάνο αναφορικά με το πως ένα ισχυρότερο Micra θα μπορούσε να μοιάζει.

Το μεγαλύτερο μέρος της αισθητικής μετατροπής αφορά το μπροστινό μέρος. Ο σχεδιαστής περιλαμβάνει μια πολύ μεγαλύτερη εισαγωγή στην κάτω περιτονία, γεγονός που ενισχύει το σχήμα V στην μύτη. Οξείας γωνίας προβολείς LED αντικαθιστούν τα φώτα ομίχλης, και υπάρχουν σχισμές για την ψύξη των αγωγών των φρένων.

Όσον αφορά τους τροχούς μοιάζουν να σπρώχνουν έξω από τα φτερά, ενώ το κόκκινο στα χαμηλότερα μαρσπιέ προσθέτουν ένα εξαιρετικό ποπ χρώμα στο λευκό σώμα. Τα μαύρα τελειώματα γύρω από την καμπίνα και τους καθρέφτες φέρνουν την πολυπόθητη αντίθεση. Στο πίσω μέρος, καπνιστά πίσω φανάρια δείχνουν μια επιθετικότητα, ενώ μόλις που μπορείτε να δείτε την άκρη της αεροτομής.

Όσον αφορά την μηχανή, ο κινητήρας 215 ίππων (160 κιλοβάτ) 1.6-λίτρων υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος από τα Nissan Juke Nismo RS είναι μια τέλεια αντικατάσταση για τον στάνταρ 0,9-λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο με 90 ίππους (67 κιλοβάτ).