Είναι όλα πολύ ωραία όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει αυτονομία 500 χιλιομέτρων μεταξύ των φορτίσεων. Αλλά τι γίνεται όταν τελειώσει η ενέργεια της μπαταρίας; Διότι όση περισσότερη χωρητικότητα έχει, τόσο ώρα θα χρειαστεί και η επαναφόρτιση της. Εκτός και αν ο φορτιστής είναι εκπληκτικά ισχυρός.

Η Porsche έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη ενός τέτοιου φορτιστή. Επόμενη προτεραιότητα είναι να πείσει και τους άλλους κατασκευαστές να υιοθετήσουν την ίδια πολιτική. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Διότι αν δεν συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρότυπο για το σύστημα φόρτισης, είναι λίγες οι πιθανότητες μιας ταχείας αφομοίωσης όλων αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλων αποστάσεων.

Η Porsche έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός τέτοιου φορτιστή για το σύνολο του ομίλου VW, ενώ υπήρξε και επικοινωνία με την Mercedes κατά πόσον ενδιαφέρεται να συνεργαστεί.

Στο μεταξύ, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων για την έκδοση παραγωγής της τετρακίνητης Mission E, που αποκαλύφθηκε στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Αυτό σημαίνει 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, μέγιστη αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα, και μια επαναφόρτιση για 400 χιλιόμετρα σε μόλις 15 λεπτά.