Η A1 Sportback είναι στην αγορά για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, με μια ενημέρωση μέσου κύκλου που ξεκίνησε προς το τέλος του 2014, αλλά δεν θα είναι μέχρι το 2018, όταν θα εισαχθεί ένα νέο μοντέλο.

Γι ‘αυτό και λεπτομέρειες σχετικά με τη δεύτερη δόση του supermini της Audi είναι λιγοστές αυτή τη στιγμή, αν και οι πρόσφατες αναφορές λένε ότι οι μηχανικοί στο Ingolstadt έχουν σχέδια για να ωθήσουν πιο ψηλά την Α1.

Με την νέα γενιά της Α1 ασχολήθηκε η ομάδα σχεδιαστών της OmniAuto, με ένα σχέδιο που λαμβάνει νύξεις από τα τελευταία οχήματα της εταιρείας με τους τέσσερις κύκλους. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια A5 εμπνευσμένη περιτονία, ενώ η πλευρά του προφίλ έχει επηρεαστεί από την subcompact crossover Q2.

Δεν θα εκπλαγούμε αν η νέα Α1 θα πωλείται αποκλειστικά ως Sportback καθώς η Audi πιθανόν να σκέφτεται ότι δεν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση για ένα τρίθυρο σώμα για να δικαιολογηθούν οι δαπάνες.

Όσον αφορά τις βάσεις, η νέα Α1 θα οδηγείται στη μικρότερη διαμόρφωση της πλατφόρμας MQB του Ομίλου Volkswagen και θα μοιράζεται πολλά από τα στοιχεία με την επόμενη γενιά VW Polo και Seat Ibiza, που θα κυκλοφορήσουν το 2017.

Μια συλλογή από τριών και τεσσάρων κυλίνδρων υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων πρόκειται να τροφοδοτήσουν το επόμενο μικρό αυτοκίνητο της Audi, και το πιθανότερο να βρίσκεται και ένα υβριδικό στην ημερήσια διάταξη.

Σε αντίθεση με το σημερινό μοντέλο, η επόμενη Α1 θα συναρμολογηθεί από την Seat στο εργοστάσιο του Martorell στην Ισπανία, όπως ακριβώς συμβαίνει με την crossover Q3.

Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2018, επομένως πιθανόν να βγει στην πώληση το 2019.

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of