Η ειρωνεία είναι για ένα από πιο σπάνια και πιο ακριβά αυτοκίνητα στον πλανήτη, η Bugatti Chiron μοιάζει να εμφανίζεται παντού από την ημέρα που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του 2016.

Βρέθηκε και στο Παρίσι αλλά όχι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου, αλλά έξω από το μουσείο τέχνης του Ιδρύματος Louis Vuitton.

Αν το μουσείο θεωρείται το μνημείο της Louis Vuitton για τη σύγχρονη τέχνη, τότε η Chiron είναι το μνημείο του Ομίλου Volkswagen για πρωτοποριακή τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Διαθέτει σώμα από ίνες άνθρακα και σασί που στεγάζει ένα 8,0-λίτρων, quad-turbo κινητήρα W16, που παράγει 1500 ίππους (1103 κιλοβάτ) και 1181 λίβρες-πόδια (1600 μέτρα Newton) της ροπής.

Με όλη αυτή την εξουσία, είναι απλώς τυπική διαδικασία ότι η Chiron θα αναγνωριστεί επίσημα ως το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, όπως η Veyron που προηγήθηκε. Τα αυτοκίνητα θα πωλούνται με περιοριστή ταχύτητας στα 420 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η Bugatti εκτιμά ότι χωρίς περιορισμούς η Chiron θα μπορούσε να φθάσει τα 460 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η Bugatti ισχυρίζεται ότι έχει ήδη λάβει 200 παραγγελίες για την Chiron, περίπου το ένα τρίτο των οποίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε τιμή πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

2
Leave a Reply

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of