Με περισσότερα από 473.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο το 2015, το Kia Rio είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την κορεάτικη εταιρεία. Το supermini τώρα κάνει μια μετάβαση στην τέταρτη γενιά φέρνοντας κάποιες σημαντικές αλλαγές, όχι μόνο όσον αφορά το σχεδιασμό, αλλά και όσον αφορά το υλικό.

Το νέο όχημα είναι μεγαλύτερο κατά 15 χιλιοστά από το απερχόμενο μοντέλο, εκ των οποίων τα 10 χιλιοστά είναι στο μεταξόνιο για να παρέχει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες που κάθονται στο πίσω μέρος. Είναι επίσης 5 χιλιοστά φαρδύτερο και χαμηλότερο από το απερχόμενο Rio για να δώσει στη νέα γενιά μια πιο σπορ εμφάνιση και ταυτόχρονα για να δελεάσει περισσότερους αγοραστές.

Ο σχεδιασμός έφερε μια σειρά αλλαγών για τη νέα έκδοση. Ξεχωρίζει η εταιρική μάσκα μύτης τίγρη μαζί με φώτα LED σε σχήμα U, που συμβάλλουν στο να δώσουν στο Rio ένα φρέσκο πρόσωπο, ενώ το ανασχεδιασμένο πίσω άκρο φιλοξενεί ευκρινέστερα πίσω φώτα με γραφικά σε σχήμα βέλους.

Όσον αφορά το εσωτερικό είναι το πιο ευρύχωρο στην κατηγορία του, αλλά και με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου. Ένα νέο σύστημα infotainment έχει εγκατασταθεί και προσφέρει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας, χάρη στην ενσωμάτωση των Android Auto και Apple CarPlay. Ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας διαθέτει αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών.

Η Kia δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις μηχανές, αλλά αναφέρει ότι το νέο όχημα θα είναι διαθέσιμο με έναν υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο κινητήρα 1.0-λίτρων, το οποίο βρισκόταν στην cee’d και παρέδιδε 100 ίππους και 120 ίππους.

Με στόχο να ανταγωνιστεί το νέο Nissan Micra, καθώς και επίσης την επόμενη Polo και Fiesta, η τέταρτη γενιά Kia Rio θα αρχίσει να πωλείται το πρώτο τρίμηνο του 2017.

2017-kia-rio2 2017-kia-rio3