Δύο οχήματα της Audi συνοδεύουν την Q5 δεύτερης γενιάς στο Παρίσι, και ο λόγος για το δίδυμο S5 Coupe και Sportback. Η coupe θα είναι η πρώτη που θα χτυπήσει τους δρόμους, με τις παραδόσεις των πελατών σε όλη την Ευρώπη να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αυτό το φθινόπωρο, ενώ η πιο πρακτική Sportback θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται ολοκαίνουργιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V6 3.0-λίτρων της Audi που παράγει 354 ίππους (260 κιλοβάτ) και 369 λίβρες-πόδια (500 μέτρα Newton) της ροπής. Ανεξάρτητα από το στυλ σώματος, τα δύο S5 μοντέλα τρέχουν από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα και με τελική περιορισμένη ταχύτητα στα 250 χλμ/ώρα.

Όπως θα περίμενε κανείς από μοντέλα S της Audi, προσφέρονται ως στάνταρ με το ιδιόκτητο Quattro σύστημα τετρακίνησης, ενώ η μεταφορά ισχύος στους τροχούς γίνεται μέσω ενός οκτώ-τάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων tiptronic.

Το Sportback φαίνεται να ξεχωρίζει. Είναι τόσο κομψό όσο η coupe και έχει δύο επιπλέον πόρτες για να ενισχύσει την πρακτικότητα. Η Audi αναφέρει ότι η S5 Sportback παρουσιάζει τον καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας στην κατηγορία του με 0,26 (η coupe έχει 0,25) και έχει επίσης ένα από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών στην κατηγορία του με 480 λίτρα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το εσωτερικό της καμπίνας έχει λίγο πολύ μεταφερθεί από την Α4 Sedan, από την οποία όλα τα μοντέλα A5 και S5  έχουν κληρονομήσει τα θεμέλια MLB Evo. Το υπέροχο Audi Virtual Cockpit αποτελούμενο από ένα εντελώς ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3-ιντσών είναι διαθέσιμο, μαζί με την τελευταία έκδοση του συστήματος ψυχαγωγίας MMI Navigation Plus που διαθέτει μια οθόνη 8,3 ιντσών.

2017-audi-s5-paris-motor-show2 2017-audi-s5-paris-motor-show3 2017-audi-s5-paris-motor-show4 2017-audi-s5-paris-motor-show5